Pomogli

Humanitarna akcija riječkog Ekonomskog fakulteta: Ispunili želje potrebitim sugrađanima

Ingrid Šestan Kučić

Sastavljen je popis želja potrebitih, a djelatnici i studenti kupovali su ciljane daroveEkonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci svake godine organizira razne humanitarne aktivnosti u kojima uz studente i zaposlenike sudjeluju i alumniji fakulteta, a ove godine po drugi je put u suradnji sa Socijalnom samoposlugom “Kruh Sv. Elizabete” organizirana humanitarna akcija koja je ciljano bila namijenjena za 45 Riječana.


Riječ je o osobama slabijeg imovinskog statusa, starijima i osobama s invaliditetom koje su mogle kao božićni dar zaželjeti ono što smatraju prijeko potrebnim, a Ekonomski je fakultet sve te želje ostvario.


Sastavljen je popis želja potrebitih, a djelatnici i studenti kupovali su ciljane darove.
​Uz hranu i higijenske potrepštine na popisu se našli i mobiteli, grijalice, plinska boca, zimska jakna, podna obloga, tave, rolo zavjese, pokrivači, lijekovi koji nisu na listi HZZO-a, a bilo je i onih koji su poželjeli da im se podmiri i račun za električnu energiju.


Sve te želje se ispunjene, a računi za električnu energiju plaćeni i su i za nekoliko mjeseci unaprijed.


Humanitarna akcija je imala dva pravila, a to je da se nisu prikupljale rabljene stvari, već je bilo potrebno kupiti nove, kao i da je svaki sudionik trebao potrošiti 200 kuna.


Međutim, na Ekonomskom fakultetu kažu da je bilo i onih koji su u akciji sudjelovali i s darovima vrijednim između 600 i 700 kuna, dok su se studenti udruživali kako bi prikupili sredstva za jedan dar.


Pored potrepština koje su poželjeli oni za koje je akcija organizirala prikupljena je i velika količina hrane te higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu, a akciji se odazvalo i Sveučilište u Rijeci koje je prikupilo hranu.


Kroz ciljane darove, kao i druge potrepštine prikupljeno je stvari u vrijednosti tridesetak tisuća kuna, a djelatnici fakulteta pobrinuli su se da sve kupljeno prije božićnih praznika stigne u prave ruke.