Oglasili se

HSP-ovce i Suvereniste uznemirili migranti u Rijeci: “Svaki dan nas zovu građani”

Sanja Gašpert

Ilustracija / Foto Mateo Levak

Ilustracija / Foto Mateo Levak

Naša Vlada i naš gradonačelnik Marko Filipović pomažu nezakonito kretanje migranata, uvjeren je Marijan Cerovac“Migranti u Rijeci – urušavanje opće i nacionalne sigurnosti” bila je tema konferencije za medije koju su u svojim novim prostorijama u Križanićevoj ulici u Rijeci organizirali riječki ogranci Hrvatskih suverenista i Hrvatske stranke prava.


– Svjedoci smo posljednjih mjeseci povećanog broja migranata na području naše županije, kao i u našem gradu, Rijeci. Svakodnevno primamo brojne prijave građana, posebice s područja Brajde i Mlake, odnosno onih u blizini Željezničkog kolodvora u Rijeci, koji su zabrinuti za svoju sigurnost.


Sredinom listopada prošle godine poslao sam dopis u Policijsku upravu primorsko-goransku u vezi tog problema, a u odgovoru je, između ostalog, napisano kako “Republika Hrvatska omogućuje pristup migrantima na njihovom nezakonitom kretanju prema drugim destinacijama Europske unije”.
Dakle, naša Vlada i naš gradonačelnik Marko Filipović pomažu nezakonito kretanje migranata. Savjetujem gradonačelnika Filipovića da se ne ponaša kao aktivist, nego kao gradonačelnik koji treba voditi brigu o sigurnosti svojih sugrađana.


Ljudi su u strahu, a našim je političarima sve super, rekao je predsjednik riječkog ogranka Hrvatskih suverenista Marijan Cerovac.


Dragan Starčević i Marijan Cerovac / Foto Sanja Gašpert


Predsjednik riječkog HSP-a Dragan Starčević istaknuo je kako se očito, prema svemu navedenom, ne poštuju zakoni Republike Hrvatske.


– Ovakvim postupanjem građani Rijeke postaju građani drugog reda. Građani nas svakodnevno zovu i žale se da je ne samo oko Željezničkog kolodvora, nego i na Korzu jako puno migranata.


Pitamo se, s obzirom na vrijeme pandemije, da li je te migrante netko pregledao, imaju li kakve zarazne bolesti koje mogu širiti.


Želimo da se hrvatske institucije pobrinu za sigurnost hrvatskih građana i njihovu imovinu, da se prema migranatima postupa humano, ali prema zakonu. Sigurnost građana treba biti na prvom mjestu, a Marko Filipović treba biti gradonačelnik, a ne aktivist, zaključio je Starčević.


Predstavnici HS-a i HSP-a Rijeka na konferenciji za novinare ujedno su najavili zajednički izlazak dviju stranaka na izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke, što će biti održani u ožujku ove godine.