Dajmo Mili šansu za život

HRVATSKA ĆE STATI IZA MILE: U jedan dan prikupljeno 6,5 milijuna kuna za liječenje. Svaki minut i svaka kuna su važni

P. N.

foto: obitelj Rončević

foto: obitelj Rončević

Odazvale su se na tisuće ljudi, odazovite se i vi. Maloj Mili dajmo šansu za život.Malena Mila Rončević ujedinjuje hrvatsko društvo u jednom cilju: skupit ćemo koliko treba i dati sve od sebe da ozdravi. Tako se može protumačiti ogroman odaziv na koji je naišao poziv roditelja malene Mile, koja se bori s teškom bolešću, dok za liječenje treba skupiti gotovo tri milijuna dolara.


Prosječnom čovjeku ovaj iznos čini se nedostižnim, ali male ruke su se složile i u jedan dan prikupile 6,5 milijuna kuna donacija. Donirani iznos raste, iz minute i minut, iz sata u sat.


Podsjetimo, dvogodišnja Mila Rončević već godinu dana bori se s teškim tipom leukemije. Nakon osnovne terapije koju je primala u riječkoj Dječjoj bolnici, bolest se vratila. Jedina nada ostala je klinika u Americi, koja provodi eksperimentalno liječenje. Cijena liječenja je vrtoglava, a novac treba uplatiti odmah.
Hrvatsko društvo dostojno odgovara ovom izazovu. Tisuće i tisuće ljudi pritekle su u pomoć maloj Mili, siromašnih i bogatih, lijevih i desnih, starih i mladih. Cijeli radni kolektivi priskočili su u pomoć. Doniraju i na pomoć pozivaju mnogi. Na službenoj stranici proslavljenog hrvatskog košarkaša Dina Rađe piše: “Ajmo uprit malo ekipa za jedno malo stvorenje pokusat spasit.”Odazvale su se na tisuće ljudi, odazovite se i vi. Maloj Mili dajmo šansu za život.


Njezini roditelji pozvali su “sve koji mogu izdvojiti koju kunu za pomoć maloj Mili da uplate koliko mogu i žele na HR3641330063110002644, na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”.


Svaka kuna je, napominju, dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.