Planinarsko-orijentacijska vježba

HPD Platak obnavlja “Trofej Platak”

Sanja Gašpert

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Planinarsko-orijentacijsko druženje započinje u nedjelju, 13. lipnja 2021. godine, u 10 sati, ispred Malog doma na PlatkuRIJEKA – HPD Platak poziva sve zainteresirane planinare na zanimljivu i edukativnu planinarsko-orijentacijsku vježbu s druženjem na Platku. Kako navodi organizator, planinarska društva imat će priliku sudjelovati ekipno, s ekipama do pet članova koji će predstaviti svoje matično planinarsko društvo, a planinarski vodiči HPS-a orijentacijski poligon obilazit će individualno.


Planinarsko-orijentacijsko druženje započinje u nedjelju, 13. lipnja 2021. godine, u 10 sati, ispred Malog doma na Platku kada počinje prvi start za planinarske vodiče. U 10.30 sati na istoj lokaciji drugi je start za članove planinarskih udruga, a u 11 sati također kod Malog doma počinje dječji orijentacijski poligon. U 17 sati bit će uručenje trofeja predstavnicima planinarskih udruga.


Zbog epidemiološke situacije HPD Platak želi smanjiti potencijalni kontakt između sudionika te sudionike upućuje da dođu na start/štand sukladno programu.
Na tom mjestu sudionici će dobiti karte, a u trenutku »perforiranja« startne kontrolne točke počinje se mjeriti i vrijeme. Akcija se održava uz potporu i suradnju Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, voditelj je Anita Bistričić, a prijaviti se može na e-mail [email protected] ili direktno voditeljici akcije na broj mobilnog telefona 098/9358152. Uplate od 20 kuna po sudioniku idu na račun IBAN HR4224840081135191078, a platiti se može i na licu mjesta.


Cilj HPD-a Platak je, uz suradnju i potporu Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, obnoviti »Trofej Platka« u novom formatu. Naglasak se stavlja na planinarsko druženje, pa susret nije natjecateljskog karaktera, već je to orijentacijska vježba i druženje. Organizator podsjeća kako je prvo planinarsko-orijentacijsko natjecanje s ciljem razvijanja orijentacijskih vještina PD Platak organizirao još 1959. godine, na inicijativu Branka Lončara, doajena riječkog planinarstva. Natjecanje je nazvano »Trofej Platak« jer se održavalo na terenima Platka i bilo je izrazito popularno jer su planinari tako imali priliku upoznati i nepoznate kutke planinarskog lanca u blizini Rijeke