Sutra primopredaja

Honda Ruting donirat će vrijedni uređaj Klinici za pedijatriju

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Tvrtka Dražena Srdoča donirat će uređaj za terapijsko doziranje dušičnog monoksida u vrijednosti od 192.500 kunaTvrtka Dražena Srdoča Honda Ruting donirat će uređaj za terapijsko doziranje dušičnog monoksida namijenjen Zavodu za intenzivno liječenje djece Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka u vrijednosti od 192.500 kuna, priopćeno je iz KBC-a Rijeka.


 


Svečana primopredaja donacije  će se održati u četvrtak, 21. svibnja s početkom u 12 sati, u parku ispred zgrade ravnateljstva KBC-a Rijeka na riječkom lokalitetu.Ovaj visokosofisticirani uređaj služit će liječenju djece na respiratoru s teškim oblikom akutnog respiratornog sindroma, uz mogućnost primjene i pri liječenju odraslih pacijenata oboljelih od COVID-19 bolesti.


Događaju će nazočiti vlasnik tvrtke Ruting d. o. o. gospodin Dražen Srdoč te direktor gospodin Nikola Ivošević, prof. dr. Jelena Roganović – predstojnica Klinike za pedijatrijudoc. dr. Kristina Lah Tomulić – pročelnica Zavoda za intenzivno liječenje djece i ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Davor Štimac.