Istaknuli se

HKD na Sušaku nagradio najangažiranije volonterke i volontere

Sanja Gašpert

Foto HKD na Sušaku

Foto HKD na Sušaku

Vrijedni volonteri su tijekom 2022. godine sveukupno odradili gotovo 600 sati s više od sto kulturnih događanjaVeć tradicionalno početkom godine, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, u suradnji s ostalim riječkim ustanovama u kulturi, prigodno nagrađuje najangažiranije volonterke i volontere u protekloj godini.


Volonterskim angažmanom u protekloj godini istaknuli su se Ismeta Odobašić, Emina Bašić, Gorana Marković, Iva Pilčić, Sofija Rakip, Nikola Cimeša, Mirjana Lovrenčić, Gordana Vrtodušić, Ilenia Valenčić Šarčević, Nevenka Blažević, Milica Pulko i Jasminka Vukelić, koji su tijekom 2022. godine sveukupno odradili gotovo 600 sati s više od sto kulturnih događanja.


Foto HKD na Sušaku
HKD na Sušaku je, zajedno s Gradskom knjižnicom Rijeka, Gradskim kazalištem lutaka Rijeka i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka, volonterkama i volonterima pripremio poklon pakete, a Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca nagradilo ih je vođenom turom kroz stalni postav Galerije Zajc.


U razgledavanju su im se pridružili i kolegice i kolege volonteri koji su sudjelovali u reviji povijesnih kazališnih kostima “Zajc u ZTC-u”, u rujnu prošle godine, kada su predstavljali program volontiranja na kulturnim događanjima i nadolazeću kazališnu sezonu.


– Bez podrške volontera kulturne bi programe bilo izrazito teško realizirati, stoga se pozivaju svi zainteresirani koji bi se željeli okušati u volontiranju na kulturnim događanjima da se pridruže veseloj volonterskoj Facebook grupi Volontiram u kulturi.


Više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje može se ispuniti na web stranicama HKD-a na Sušaku, ističu u HKD-u.