Izbori u HDZ-u

HDZ-ovi alternativci u Rijeci dozvolili da ih se snima s rukom na srcu, ne i da se sluša što pričaju

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinRIJEKA – Za razliku od tima Andreja Plenkovića koji je prije dva dana riječko predstavljanje programa otvorio za javnost, tim Mire Kovača odlučio je zatvoriti vrata novinarima u Bonaviji pa oni nisu imali priliku čuti što to nude on i njegovi suradnici Milijan Brkić i Davor Ivo Stier.


U njegovom timu pojasnili su da je javnost isključena zbog toga što je riječ o radnom sastanku. Ipak, kompromisno rješenje je bilo to da je Kovač stao pred kamere i odgovorio na nekoliko novinarskih pitanja. Kandidat za predsjednika HDZ-a nikako nije želio prihvatiti mogućnost da će Plenković pobijediti na unutarstranačkim izborima.


– Ako Plenković pobijedi, to nije izgledna opcija pa je nepotrebno odgovarati na pitanje što ću ja osobno i moji suradnici napraviti u tom slučaju. Mi smo se kandidirali jer smo uvjereni da većina članstva želi promjene i one su nužne.
Ako se to ne dogodi, nećemo biti pobjednička stranka na parlamentarnim izborima. To je ono što me zanima jer se Hrvatska mora početi mijenjati kako bi bila poput baltičkih zemalja i Poljske, a za to je potrebna promjena gospodarske strukture, nužne su reforme zdravstva, obrazovanja, pravosuđa, državne uprave, rekao je Miro Kovač.


*Opširnije u Novom listu od srijede, 11. ožujka