Sastali se s članstvom

HDZ-ovci u Rijeci: Predsjednica ovdje ima veliku podršku, ipak dolazi iz našega kraja

Damir Cupać

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica TomićRIJEKA – Nakon sastanka u 3. maju premijer Andrej Plenković, ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković došli su zadovoljni do Jadranskog trga 1 kako bi se sastali s članstvom i dali kratke izjave medijima.


Premijer Plenković nije želio ulaziti u ocjene je li aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zloupotrijebila proslavu Dana pobjede za najavu nove kandidature.


– To su ocjene dijela medija i njezinih kritičara. Predsjednica će se kandidirati i bit će kandidatkinja HDZ-a. Ona je rekla da je došla na Dan pobjede kao predsjednica i da će dolaziti sljedećih pet godina.
Sve ostalo su interpretacije. Što se tiče anketa o nepopularnosti političara, tko god obnaša vlast, postat će najnepopularniji jer je to tako, izjavio je Plenković.


Ministar Horvat nije htio ništa komentirati u vezi predsjedničkih izbora, dok je ministar Butković izrazio zadovoljstvo zbog toga što je predsjednica iz našega kraja.


– Imat ćemo sastanak Županijskog odbora primorsko-goranskog HDZ-a kako bi pojasnili članstvu što je sve Vlada napravila za Primorsko-goransku županiju, a napravila je puno.


Bit će to dobra motivacija da svi zajedno odradimo dobar posao na predsjedničkim izborima ovdje gdje Predsjednica ima veliku podršku, kazao je Butković.