Mala izlaznost

HDZ pojedinačni pobjednik riječkih izbora za mjesne odbore

Damir Cupać

Veselje s razlogom u sjedištu riječkog HDZ-a na Jadranskom trgu 1 / Snimila Ana KRIŽANEC

Veselje s razlogom u sjedištu riječkog HDZ-a na Jadranskom trgu 1 / Snimila Ana KRIŽANEC

Na Jadranskom trgu 1 slavlje, na Korzu 6 niti su zadovoljni niti su nezadovoljniRIJEKA – Prema privremenim i neslužbenim rezultatima pobjednik izbora za riječke mjesne odbore je HDZ koji je osvojio najviše pojedinačnih vijećničkih mandata, oko 60, i tako je ponovio uspjeh koji je ostvario 2014. godine kada je na mjesnim izborima pobijedio SDP. Izlaznost je nažalost i na ovim izborima na razini oko 10 posto, a što je rezultat kao i 2018. godine.

Foto galerija: Izbori za mjesne odbore u Rijeci Foto: Ana KrižanecPredsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović izrazio je zadovoljstvo izbornom pobjedom koja je prema njegovoj ocjeni nedvojbena i bit će potvrđena objavom službenih rezultata.


– Zahvaljujem se svim biračima koji su izašli na izbore. Naizgled je riječ o malim izborima, ali to nije točno. Naši su birači prepoznali važnost mjesnih odbora i prepoznali su naše liste na kojima su bili kvalitetni kandidati. U ovom trenutku imamo oko 60 vijećnika, a točan broj znat ćemo nakon što se objave službeni rezultati. U svakom slučaju jasno je da smo pobijedili, a još je jasnije da se time potvrđuje trend rasta našeg rejtinga koji će se potvrditi i u izbornim ciklusima koji slijede, zadovoljan je Ostrogović.


Josip Ostrogović / Snimila Ana Križanec
Predsjednik riječkog SDP-a Marko Filipović izjavio je da je i zadovoljan i nezadovoljan rezultatima izbora. Potvrdio je da se čini da je rezultat HDZ-a bolji od SDP-ovog, ali je pojasnio da će se na kraju vidjeti tko će imati najviše predsjednika jer je jako bitan koalicijski potencijal stranaka.


U SDP-u su i nezadovoljni i zadovoljni rezultatima izbora za mjesne odbore / Snimila Ana KRIŽANEC


– Vjerujem da ćemo ostvariti izborni rezultat na razini 2018. godine, ali i da ćemo samo i u suradnji s nama bliskim strankama odnijeti pobjedu kada je riječ o broju predsjednika mjesnih odbora. U svakom slučaju umjereni sam optimist. Ono što me zabrinjava, a trebalo bi zabrinjavati sve, je slaba izlaznost koja je na razini 2018. godine. U konačnici, teško je reći tko je izborni pobjednik budući da će to biti poznato nakon konstituiranja vijeća mjesnih odbora, ali činjenica je da nisam u potpunosti zadovoljan izbornim rezultatom koji je ostvario SDP. Naglasio bih da je ovaj put SDP samostalno izašao u 22 mjesna odbora, a u 11 njih u koaliciji, izjavio je Filipović.


Marko Filipović / Snimila Ana KRIŽANEC


Predsjednica riječkog ogranka PGS-a Tea Mičić Badurina navela je da je prema privremenim neslužbenim rezultatima PGS osvojio mandat u MO-u Brajda Dolac, drugi iza HDZ-a, najvjerojatnije dva mandata u Pašcu, Sv. Nikoli jedan, te po jedan u Srdočima, Kozali, Pehlinu, Centru Sušak, Grpcima.


– Pobijedili smo na Školjiću i osvojili tri mandata, pobijedili na Gornjem Zametu. Zadovoljna sam, izašli smo samostalno, osvojili smo više mandata nego prošli put i pobijedili na dva mjesta, ocijenila je Mičić Badurina.