Prijem za glazbenike

Gradonačelnik primio riječke dobitnike Porina: ‘Rijeka pokazala svoju kvalitetu’

Sandy Uran

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Drago mi je da je u Rijeku došlo deset Porina iz svih kategorija, od rocka, jazza do glazbe za djecu, te možemo slobodno kazati da smo doista luka različitosti, rekao je ObersnelRIJEKA  U Salonu Grada Rijeke upriličen je prijem za riječke glazbenike nagrađene na ovogodišnjoj 27. dodjeli Porina. Ovom prigodom lauretima 27. Porina Damiru Urbanu & 4, Marku Tolji, Branimiru Gazdiku, Ivanki Mazurkijević i Damiru Martinoviću Mrletu, Andreju Grozdanovu, Zoranu Majstoroviću i Ivanu Pešutu čestitao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekavši:


 


– Prije svega čestitam svima na dobivenom Porinu. Berba je bila odlična. Mislili smo da će dodijela Porina održati u Sportskoj dvorani na Zametu, ali nažalost okolnosti su bile takve da to nije bilo moguće. Svi koji žive ovo doba imat će što pričati. Drago mi je da je u Rijeku došlo deset Porina iz svih kategorija, od rocka, jazza do glazbe za djecu, te možemo slobodno kazati da smo doista luka različitosti. Iznimno mi je drago da je Rijeka pokazala svoju kvalitetu u glazbi i još jednom čestitam svim dobitnicima Porina.

Gradonačelnik je ovom prigodom glazbenicima uručio i medaljon EPK Rijeka 2020 i Riječki pjenušac.


Govoreći o EPK Rijeka 2020 istaknuo je kako će se unatoč svemu neki kulturni programi ipak održati, te je potom pozvao pročelnika Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivana Šarara da se obrati prisutnima jer je on iz tih glazbenih voda, na što je Šarar u šaljivom tonu odgovorio kako upravo zbog toga ne bi ništa rekao.

Foto galerija: Gradonačelnik prmio riječke dobitnike Porina Foto: Marko Gracin 


U ime nagrađenih glazbenika zahvalio se Damir Urban.


 


– Iako smo dodjelu pratili od kuće ili u društvu prijatelja upravo zbog toga ovogodišnja je dodjela Porina posebna i svakako ćemo je pamtiti. Uz to ovaj Porin ima i posebno lijepu priču jer je novac od organizacije otišao u fond za glazbenike. Danas je prisutna glazbena raznolikost što potvrđuje da smo luka različitosti. Čestitam svim kolegama, rekao je Urban.


 


Uslijedila je dodijela medaljona EPK Rijeka 2020 koje su riječki glazbenici imali čast prvi dobiti, te druženje na domjenku na kojem su nazočili i zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš.