Eventi u pandemiji

Grad Rijeka izradio online obrazac, tvrde da će ovo olakšati organiziranje manifestacija

Sanja Gašpert

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Organizatori događanja lokalnim stožerima šalju obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja i u toj obavijesti ujedno traže suglasnost za održavanje.Nakon nove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, Grad Rijeka izradio je online obrazac za organizatore javnih događanja u Rijeci kako bi im olakšao slanje zahtjeva za izdavanje suglasnosti za organizaciju njihovih manifestacija.


Naime, Stožer civilne zaštite RH donio je odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koja je na snazi do 15. kolovoza, a kojom je propisano da organizatori javnih događanja i okupljanja na kojima sudjeluje više od 50 osoba te organizatori sajmova i gospodarskih priredbi, najkasnije sedam dana prije održavanja događaja moraju od lokalnih stožera, gradskog i županijskog, zatražiti prethodnu suglasnost za organizaciju ovakvih događanja.


Organizatori događanja lokalnim stožerima šalju obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja i u toj obavijesti ujedno traže suglasnost za održavanje.
S tim u vezi Grad Rijeka je izradio online obrazac za organizatore događanja kako bi im olakšao slanje obavijesti i zahtjeva za suglasnost za organizaciju javnog događanja.


Obrazac je dostupan s naslovnice portala Grada Rijeke i na portalu e-usluga Grada Rijeke, jednostavno se popunjava i elektroničkim putem stiže Stožeru civilne zaštite Grada Rijeke, ističu u Gradu Rijeci.


Temeljem ispunjenog i poslanog obrasca, koji predstavlja obavijest organizatora, odnosno njegov zahtjev za suglasnost, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u roku od dva dana donosi odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za javno događanje te svoju odluku, skupa sa zaprimljenim zahtjevom za izdavanje suglasnosti, dostavlja Stožeru civilne zaštite PGŽ-a.


Županijski stožer svoju odluku o davanju ili uskrati suglasnosti donosi u roku od dva dana i, ako je s održavanjem javnog okupljanja suglasan, svoju odluku dostavlja gradskom stožeru civilne zaštite.


Organizatora događanja o suglasnosti ili uskrati suglasnosti obavještava Stožer civilne zaštite Grada Rijeke elektroničkom poštom, odnosno mailom. Ako županijski i gradski stožer u svojim odlukama nisu suglasni, županijski stožer obje odluke dostavlja Stožeru civilne zaštite RH koji donosi konačnu odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za održavanje javnog događaja.