Nepovratne potpore

Grad Rijeka daje poduzetnicima 150 tisuća eura. Ovo su uvjeti

Sanja Gašpert

Marko Filipović / Foto: Milan Đekić

Marko Filipović / Foto: Milan ĐekićGradonačelnik Rijeke Marko Filipović najavio je kako će od 20. lipnja do 12. srpnja biti otvoren javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora poduzetnicima početnicima, u sklopu kojega će im na raspolaganju biti 150 tisuća eura.


– Grad Rijeka još od 2008. godine dodjeljuje nepovratne potpore poduzetnicima s ciljem jačanja njihove konkurentnosti na tržištu.


Potpore se dodjeljuju putem 11 mjera subvencioniranja koje čine okosnicu programskog dokumenta Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Rijeke.
Mjere subvencioniranja tijekom godina su mijenjane i nadopunjavane, a sve u skladu s interesima i potrebama riječkih poduzetnika.


Od 2008. do zaključno s 2023. godinom, Grad Rijeka dodijelio je 1.970 nepovratnih potpora (subvencija) u ukupnom iznosu od 3,9 milijuna eura.


Jedna od mjera koju je Grad Rijeka uveo u Opći program mjera još 2012. godine odnosi se na dodjelu nepovratnih potpora poduzetnicima početnicima.


Radi se o mjeri putem koje poduzetnici koji posluju u razdoblju do dvije godine mogu ostvariti subvenciju za troškove nabave opreme, alata, inventara i zaštitnih sredstava, softverskih rješenja, uređenja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana i vizualnog identiteta te potrebne naobrazbe za djelatnike.


Od početka realizacije ove mjere Grad Rijeka je poduzetnicima početnicima dodijelio 835 tisuća eura, rekao je gradonačelnik Filipović.


Prijave se primaju od 24. lipnja u 8 sati do 12. srpnja do 16 sati, odnosno 19 kalendarskih dana. Prijave na javni poziv podnose se Gradu Rijeci, Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte putem Informacijskog Servisa Grada Rijeke (on-line prijava), a cjeloviti poziv s potrebnom dokumentacijom i kontaktima u svezi mogućih nejasnoća, moguće je vidjeti na portalu Grada Rijeke – e-usluge u rubrici Poduzetništvo.