Proračunska sredstva

Grad Bakar za javne potrebe u sportu osigurao blizu 300 tisuća eura, evo tko će dobiti najviše

Sanja Gašpert

Foto: M. LEVAK

Foto: M. LEVAKBAKAR – Za sufinanciranje javnih potreba u sportu Grad Bakar je u ovogodišnjem proračunu osigurao blizu 300 tisuća eura, točnije ukupno 296.325 eura. Najviše proračunskih sredstava, 194.515 eura, namijenjeno je programu “Treninzi, organizacija i provođenje sustava natjecanja”, u sklopu kojega će se sufinancirati nogometni klubovi Borac i Naprijed, Streljački klub Kvarner, Kuglački klub Zlobin, Stolnoteniski klub Kukuljanovo, Košarkaški klub Škrljevo, Judo klub Samurai, Pikado klub Neptun, ženski boćarski klubovi Hreljin i Škrljevo, Muški boćarski klub Hreljin, SPD Luben i Boćarski klub Kukuljanovo.


Za program “Osiguranje prostornih uvjeta za rad u sportskim klubovima – materijalni troškovi” osigurano je 51.115 eura, a tim će se sredstvima sufinancirati ženski boćarski klubovi Hreljin i Škrljevo, Muški boćarski klub Hreljin, NK Borac, NK Naprijed, SK Kvarner, KK Škrljevo, Stolonteniski klub Kukuljanovo i SPD Luben.


Četrdeset i dvije tisuće eura namijenjeno je programu “Poticanje i promicanje sporta kroz rad s djecom i mladima”, u koji su kao korisnici proračunskih sredstava uključeni NK Borac i NK Naprijed, SK Kvarner, Kuglački klub Zlobin, KK Škrljevo, ženski boćarski klubovi Hreljin i Škrljevo i Muški boćarski klub Hreljin. Kroz program “Sportske rekreativne aktivnosti građana”, za koji je osigurano 4.160 eura, sufinancirat će se ženski boćarski klub Hreljin, Muški boćarski klub Hreljin, Boćarski klub Škrljevo i Judo klub Samurai.
Za zdravstvenu zaštitu sportaša iz proračuna je izdvojeno ukupno 2.565 eura, namijenjenih ženskim boćarskim klubovima Škrljevo i Hreljin, MBK-u Hreljin, SK-u Kvarner, Stolnoteniskom klubu Kukuljanovo, BK-u Kukuljanovo i Košarkaškom klubu Škrljevo. Osigurana su i proračunska sredstva za nabavku sportske opreme, u iznosu od 1.960 eura, namijenjenih MBK-u Hreljin, Kuglačkom klubu Zlobin, Judo klubu Samurai, KK-u Škrljevo i SPD-u Luben.