Fotosavez Primorsko-goranske županije

GORANSKI FOTOZAPISI Izložba u riječkoj Narodnoj čitaonici

Orjana Antešić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Riječ je o projektu "Fotografski doručak" kojeg Fotosavez PGŽ-a organizira na temu kulturne i prirodne baštine mjesta na kojima se ti susreti organiziraju 


RIJEKA – U organizaciji Fotosaveza Primorsko-goranske županije danas je u Narodnoj čitaonici na Korzu otvorena izložba fotografija koje su nastale tijekom susreta fotografa u Gorskom kotaru sredinom listopada ove godine.


Riječ je o projektu “Fotografski doručak” kojeg Fotosavez PGŽ-a organizira na temu kulturne i prirodne baštine mjesta na kojima se ti susreti organiziraju.


Snimio Vedran KARUZA
– Na ovakvim projektima cilj je okupiti što više autora, međusobno ih upoznati, razmijeniti iskustva i na taj način unaprijediti fotografsko stvaralaštvo. Druga važna zadaća susreta ovakvoga tipa je stvaranje fotografske arhive na određenu temu ili arhive određenog područja. Kolektivni fotoizleti mogu utjecati i utječu na autore kako bi što lakše svladali određeni snimateljski problem ili naprosto imali novo iskustvo tako da je to i jedan oblik neformalne edukacije, istaknuo je predsjednik Fotosaveza PGŽ-a Borislav Božić.


Na obilasku dijela Gorskog kotora i fotozapisu njegovih ljepota i posebnosti sudjelovali su članovi fotoklubova Lošinj, Crikvenica i Rijeka – Darko Stančić, Thea Pavlin, Milica Goluža, Đoko Glušica, Nebojša Anić, Mladen Matunci, Živko Žagar, Jakov Postolović i Borislav Božić. Izložba njihovih radova u Čitaonici na Korzu ostaje otvorena do 9. prosinca.