Natjecanje

FOTO Zamirisao Bartojski kotlić, veliki majstori gulaša okupili su se u rekordnom broju

Marko Dobrecović

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Održano natjecanje u kuhanju gulaša od divljači



Subotnjim natjecanjem u kuhanju gulaša od divljači nastavljena je višednevna proslava Dana općine Čavle uoči Dana sv. Bartola.


Foto galerija: Bartojski kotlić Foto: Vedran Karuza


Trinaesto izdanje manifestacije Bartojski kotlić ove je godine okupio rekordan broj prijavljenih ekipa koji su malim tajnama velikih majstora kotlića nastojali spraviti najukusniji gulaš.





Ekipe su na raspolaganju imale kilogram mesa jelena, pola kilograma kapule, ulje, litru vina te dva i pol sata vremena da svoj kotlić dovedu do savršenstva.



Natjecanje se odvijalo na visokom nivou, pa tako suci tročlane komisije uopće nisu bili prisutni na »kuhalištu« za vrijeme natjecanja kako bi se tijekom kušanja ispoštovao fair play.



 


Direktorica TZ-a Čavle Rea Čargonja kazala je da se zbog povećanog interesa razmišlja o organizaciju maratona Bartojskog kotlića u godinama koje slijede.



– Imamo najviše prijavljenih ekipa otkako je Bartojskog kotlića, iako bi ih imali i puno više da smo prihvatili sve prijave. Uz 28 ekipa sudionica, još otprilike dvadesetak njih je na čekanju jer jednostavno nemamo prostora niti uvjete za sve ih prihvatiti.



Imamo ekipe koji već godinama sudjeluju u natjecanju i rado se vraćaju, ali ima i novih ekipa koje su pristigle izvan granica PGŽ-a.


Foto Vedran Karuza


Ekipe su zaista raznovrsne i veseli nas što ima sve više žena, kazala je Čargonja.



Uz sve navedeno, očekuje se svirka uživo i zabava do jutra, jasno je da večeras nitko nije ostao gladan.




Foto Vedran Karuza



Foto Vedran Karuza