222 plamena

FOTO/VIDEO Pogledajte fantastične prizore Krčkog mosta obasjanog bakljama u čast branitelja

Mladen Trinajstić

Foto: M. GRACIN, M. TRINAJSTIĆ

Foto: M. GRACIN, M. TRINAJSTIĆ

Impresivna bakljada za one koji su dali živote za slobodu i samostalnost HrvatskeKRK – Kao i proteklih pet ljeta, i ovog je 4. kolovoza na sjeveru otoka Krka gorjelo nebo i zemlja.


Buktinja koja je osvjetljavala poveznicu Krka s ostatkom svijeta, na sreću, nije bila rezultat požara kakvih proteklih dana ne manjka, već “gorljivog” čina onih najgorljivijih navijača našeg nogometnog kluba, HNK Rijeke.


Po već ustaljenom i tradicionalnom običaju, u svojoj ljubavi prema riječkim bijelima, ali jednako tako i prema domovini udruženi i čvrsto povezani navijači – članovi krčke Udruge navijača HNK Rijeka “Plavo bijeli otok” i njihovi susjedi, članice i članovi udruge “Vavik vjerna Kirija” te Armade upriličili su sinoć na Krčkom mostu uistinu impresivnu bakljadu.


Foto Marko Gracin
Simultano upaljene u 21 sat, 222 baklje, zasjale su i Kvarner obasjale u čast i na spomen isto toliko poginulih branitelja s našeg područja, onih koji su nesebično dali svoje živote za slobodu, samostalnost i cjelovitost Hrvatske.


Oluja na Kvarneru, kako se ta dojmljiva i atraktivna akcija Rijekinih navijača zove, i ovog je puta na najbolji i najljepši način Bodule, Kirce, Riječane i Primorce uvela u obilježavanje današnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odnosno Dana hrvatskih branitelja koji se slavi kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, na dan kad je 1995. godine Hrvatska vojska u Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja oslobodila okupirani grad Knin.


Foto: M. TRINAJSTIĆ


Baš kao ni prethodnih godina, niti ove, na moru i zemlji oko Krčkoga mosta nije manjkalo gledatelja koji su pohrlili osobno posvjedočiti moćnoj scenografiji Rijekinih navijača, jednoj od onih zbog kojih se čak i onima koji s nogometnim sportom nemaju previše veze doslovce naježi koža.


Foto Marko Gracin


Na Vozu s kojeg na most puca najljepši i “najcjelovitiji” pogled navijačima su se priključili brojni građani pristigli ondje s obiju strana Krčkog mosta.Vatreni spektakl u akvatoriju otočića Sveti Marko s jednakim su guštom “iz prvog reda” pratili i mnogi koji su na ovu neuobičajenu proslavu stigli morskim putem – barkama i brodicama.


Foto Marko Gracin


Kako nam je predstavio Mladen Milohnić, prvi čovjek “Plavo bijelog otoka”, i ovoga puta i više no uspjela bakljada bila je tek prvi čin njihova obilježavanja i slavljenja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odnosno Dana branitelja.


Foto Marko Gracin


Na sam praznik, 5. kolovoza, otočni će navijači položiti cvijeće i zapaliti svijeće ispred svoga murala posvećenog braniteljima, u Njivicama.