Judo klub Rijeka

FOTO U Rijeci se provodi program juda za starije osobe, uče i tehnike ublažavanja padova

Sanja Gašpert

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Probne vježbe su se pokazale odličnima, a umirovljenici su ih jako dobro prihvatili i pokazali veliki interesU prostoru Judo kluba Rijeka na Kantridi održana je prezentacija programa juda za starije osobe, novog programa sportske rekreacije za građane starije životne dobi. Kako je tom prigodom istaknuo glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, program rekreativnog bavljenja judom za starije pokrenut je s ciljem oplemenjivanja već postojećih rekreativnih aktivnosti za starije osobe kao što su nordijsko hodanje i aktivnosti na Bazenima Kantrida.– Program organiziranog rekreativnog bavljenja judom za starije provodit će se u prostorijama Judo kluba Rijeka na Kantridi. U sklopu programa umirovljenici će učiti osnovne tehnike juda te tehnike ublažavanja padova.
Već smo imali probne vježbe koje su se pokazale odličnima i koje su umirovljenici jako dobro prihvatili i pokazali veliki interes, tako da nastavljamo u suradnji s Maticom umirovljenika grada Rijeke, rekao je Bradić, dodajući kako će u skoroj budućnosti biti predstavljeno i kuglanje za umirovljenike.Pročelnik za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković kazao je kako Grad Rijeka uvijek i rado podupire ovakve aktivnosti, upravo s ciljem da osobe treće životne dobi imaju kvalitetniji i zdraviji život, u čemu, dodao je, velike napore ulaže upravo Riječki sportski savez.


Predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovac rekla je kako je upravo glavni cilj aktivnosti RSS-a da se svi građani, od onih najmlađih, vrtićara, do umirovljenika bave nekom vrstom aktivnosti.U tome nas redovito prati Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije sa zdravstvenim akcijama kao što su mjerenje šećera u krvi, mjerenje krvnog tlaka i gustoće kostiju, preventivni pregledi madeža, prezentacija zdrave hrane i druge.


Nastavit ćemo s još i više sličnih aktivnosti čime Rijeka opravdava titulu europskog grada sporta, istaknula je Pešić Bukovac.