Dan sjećanja

FOTO NK Zamet za Vukovar: Pogledajte impresivnu bakljadu i lampione poštovanja

Edi Prodan

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Nakon što se smračilo krenulo je ono što svaku zaljubljenik u nogomet jako voli - impresivna bakljada!Na sam blagdan Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, u petak 18. studenog Rijeka je počast Vukovaru odala zahvaljujući NK Zamet, igračima svih uzrasta, pa tako i onih najmlađih, prednatjecateljskih kategorija kojima je samo šest godina, kao i trenerima koji čine njihov stručni stožer.


Foto galerija: Bakljada na Zametu u spomen na Vukovar Foto: Marko Gracin


Okupljanje je bilo u 16 sati na zametskom malonogometnom igralištu gdje se potom lampionima na samom terenu ispisalo naziv grada heroja, Vukovara.

Nakon što se smračilo, nešto iza 17 sati krenulo je ono što svaku zaljubljenik u nogomet jako voli – impresivna bakljada.Oko terena, ali i na tribinama, koliko je mjesto dozvoljavalo, upaljeno je više od 60 baklji kao i nekoliko dimnih kutija što je stvorilo istovremeno dostojanstvenu, ali i impresivnu sliku.– Kako i naš moto kaže, Zamet je više od kluba. On je mjesto gdje se uči o sportu, ali i našoj povijesti. Uči se o pripadnosti klubu ali i domovini.Kako to već godinama činimo, i ove smo se godine okupili kako bismo odali počast žrtvi Vukovara, kako bismo se sjetili onih koji su dali živote za našu slobodu, istaknuo je Klaudio Škakamera, jedan od trenera unutar sustava NK Zamet.Ono što je također snažno pružilo jednako lijepu sliku – tribine zametskog sportskog hrama bile su pune ljudi, roditelja i posjetitelja koji su na taj način također odali počast mjestu iznimnog herojstva i silnog stradanja, Vukovaru.