Domaća ponuda

FOTO Na Trgu 11. brigade otvoren sajam “Domaće je domaće u Rijeci”

Bruna Matičić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

U naš grad donijela je bogatu ponudu raznih tradicionalnih domaćih proizvoda i izlagače iz cijele HrvatskeNa Trgu 111. brigade Hrvatske vojske ovoga se tjedna održava sada već tradicionalna sajamska manifestacija “Domaće je domaće u Rijeci” koja je u naš grad donijela bogatu ponudu raznih tradicionalnih domaćih proizvoda i izlagače iz cijele Hrvatske.


Danas otvorena sajamska manifestaciju “Domaće je domaće” dugi niz godina u Rijeku dovodi Udruga branitelja proizvođača “Panonija”, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.


Foto Mateo Levak
– Naša udruga okuplja male proizvođače domaćih proizvoda, a građanima Rijeke predstavlja se dvadesetak izlagača, proizvođača iz svih dijelova Hrvatske čije su delicije i rukotvorine proizvedene na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način, rekao je danas Pavo Baotić, predsjednik Udruge “Panonija” ističući kako Riječani i Riječanke proizvođače uvijek rado dočekaju.


Njegove je riječi potvrdio i Marijan Delić, izlagač iz Županje koji je kazao da Riječani najveći interes pokazuju za slavonske delicije i tradicionalne slavonske suhomesnate proizvode.


Foto Mateo Levak


– Meni je Rijeka jedan od najljepših i najdražih gradova, a moji su proizvodi već prepoznati i među Riječanima imam vjerne i stalne kupce koji u ovo preduskrsno razdoblje najviše kupuju šunkice, ali i sve ostale suhomesnate proizvode, rekao je Delić.


Manifestacija “Domaće je domaće u Rijeci” održava se do nedjelje, 2. travnja, a već prvoga dana zabilježila je veliki interes građana, ljubitelja domaćih proizvoda koji su pregledavali i kupovali autohtone proizvode.


Foto Mateo Levak


Uz slavonske delicije, kobasice, slaninu, kulen, čvarke i ostale suhomesnate proizvode, Riječani i posjetitelji našega grada na sajmu mogu pronaći i domaći med, proizvode od meda, sir i proizvode od sira, bućino ulje, čajeve i prirodnu kozmetiku, vino, razne vrste rakije i sirupe, ali i drvenu galanteriju, tradicijske rukotvorine i sadnice cvijeća.


Foto Mateo Levak


Osim domaćih proizvoda, do kraja ovoga tjedna imaju priliku isprobati i domaću kuhinju te tradicionalna slavonska jela kao što je čorbanac, grah s kobasicom i slaninom te kobasice s kiselim kupusom.