HKD na Sušaku

FOTO “Glazbene dječje čarolije” okupile petstotinjak sudionika

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Bilo je to najmasovnije okupljanje malih zborskih pjevačaNajmasovnije okupljanje djece od vrtićke do srednjoškolske dobi u zborskom pjevanju »Glazbene dječje čarolije« okupilo je danas u HKD-u na Sušaku petstotinjak sudionika.


Osim osnovnih i srednjih škola na smotri, koja je imala i natjecateljski karakter, sudjelovali su i dječji zborovi udruga aktivnih u Primorsko-goranskoj županiji.

Škola domaćin bila je OŠ »Viktora Cara Emina« iz Lovrana, a manifestacija je17. godinu održana uz potporu PGŽ-a i Grada Rijeke.


Posebni gost na ovogodišnjim »Čarolijama« bio je Dječji zbor »Cvrčak« iz Šibenika, a u natjecateljskom dijelu nastupili su Združeni pjevački zbor GAM-a i PRHG-a s dirigenticom Helgom Dukarić Dangubić, pjevački zbor mlađeg uzrasta OŠ »Eugen Kumičić« s dirigenticom Suzanom Matušan Avgustini i pjevački zbor mlađeg uzrasta OŠ »Fran Franković« s dirigenticom Anitom Stupac Butorac.Otvarajući svečanost, viša savjetnica za Glazbenu kulturu i umjetnost pri AZOO-u, Anita Gergorić, istaknula je da manifestacija obuhvaća cijelu obrazovnu vertikalu te da je velika stvar doći na pozornicu HKD-a i biti dijelom županijske razine natjecanja.Zborovi – natjecatelji koji prema ocjenama Prosudbenog povjerenstva zadovolje zadane kriterije uputit će se na državno natjecanje i prema pozivu Državnog povjerenstva natjecat će se u Varaždinu na 66. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Varaždinske županije i Grada Varaždina 3. i 4. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.