Svečani koncert

FOTO Dječji zbor “Torretta” obilježio 15 godina glazbenog putovanja

Valentina Botica

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Osim dječjeg zbora Torreta, ova je večer okupila djecu koja su nekad pjevala u zboru - prvu, treću i zadnju generacijuDječji zbor “Torretta” proslavio je svoju 15. obljetnicu postojanja nastupom u svečanom ambijentu Pallazza Modello. Događaj je to koji je označio dugogodišnju predanost, talent i rad djece te je istaknuo važnost koju glazba ima na njih već od najranije dobi.


Foto galerija: Koncert za 15 godina Dječjeg zbora Torretta Foto: Ana Križanec


Osim dječjeg zbora Torreta, ova je večer okupila djecu koja su nekad pjevala u zboru – prvu, treću i zadnju generaciju – te su nastupila s pjesmama koje su pjevala u vrijeme kada su bili njegovi članovi.


Foto Ana Križanec
“U ovih 15 godina stvarno je jako puno lijepih sjećanja, ali ono što je najvažnije u odrastanju djeteta, pogotovo ako odrasta u glazbi, je međusobno podržavanje, suradnja, zajednički nastupi i prijateljstva”, rekla nam je voditeljica zbora Suzana Matušan Avgustini, koja je s Torrettom je od samog početka.


Ova je obljetnica važna i za nju osobno: “Kako oni odrastaju sa mnom, tako i ja odrastam s njima. Kao glazbeni pedagog, nema ljepšeg nego znati da sam toliko djece dovela na neki glazbeni put”, kaže Matušan Avgustini.Ova obljetnica bila je prilika da se osvrnu na bogatu povijest zbora te da se zahvale svima koji su podržavali i sudjelovali u njihovim glazbenim podvizima.


Dječji zbor “Torretta” djeluje pod okriljem udruge “Kreativno-edukativni centar Glazbeni Vrtuljak”. Zbor broji dvadesetak članova čiji se talent razvija kroz višeglasno pjevanje, a capella i uz instrumentalnu pratnju.Rad zbora usmjeren je na razvoj vokalne tehnike i interpretacije, a program rada obuhvaća duhovne, umjetničke, svjetovne, zavičajne i popularne skladbe.