Leto va Šmriki

FOTO “Đir z motori”: Obišli Kraljevicu, pa u Črišnjevi stali na moto alci i druženju

Filip Brnelić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Želimo da Črišnjeva opet dobije malo duha kakvog je imala nekada, rekao je organizator Dino Jagić iz Šmričkih mačkaraManifestacija Leto va Šmriki okupila je brojne ljubitelje motora koji su se po druge godine zaredom susreli u uvali Črišnjeva.


Raznovrsan program rekreativnog, natjecateljskog i glazbenog tipa privukao je desetke jurilica i njihovih vozača koji su obišli kraljevički kraj te se zabavili uz nastupe Tamburaškog sastava Crescendo i The Puhi Banda.


Foto galerija: Moto alka u Črišnjevi Foto: Marko Gracin


– Odaziv je puno bolji nego prošle godine, iako je bilo ružno vrijeme. Četrdesetak sudionika išlo je u đir od Kraljevice, preko Bakarca, Hreljina i Šmrike, pa natrag u Črišnjevu.

Ova manifestacija u ovaj kraj donosi malo sezonskog raspoloženja, u lipnju u Kraljevici nema puno događanja pa se pokušavamo afirmirati i malo potaknuti, da Črišnjeva opet dobije malo duha kakvog je imala nekada, kazao je organizator Dino Jagić iz Udruge za čuvanje i njegovanje starih običaja – Šmričke mačkare.Uz đir z motori, održane su i popratna veslačka regata, popularna moto alka, kao i natjecanja u sporoj vožnji gdje pobjednik bije onaj koji na cilj stigne prvi, potezanju konopa i ispijanju pive.Manifestacija se održala uz podršku Grada Kraljevice i kraljevičke turističke zajednice.