Koncert za pomoć riječkom novinaru

#FORZAROBI Humanitarci velikog srca pjesmom slavili život

Sanda Milinković

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Nakon gostiju iznenađenja - Plesne skupine M, nastupila su brojna dobro poznata imena s domaće estrade, a zapjevala je i organizatorica koncerta Maja ŠkufcaRIJEKA Danas je u Centru Zamet održan humanitarni koncert “Forza Robi” kao dio akcije koja pomaže oporavku i rehabilitaciji riječkog novinara Roberta Ivanovića.


Nakon početnih problema s prodajom karata i zatim naglim skokom u prodaji, danas je gotovo pa puna dvorana pjevala za Robija. Koncert su otvorili gosti iznenađenja pa je publika oduševljeno pljeskala dječici iz Plesne skupine M.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ

Nakon njih su nastupila brojna dobro poznata imena s domaće estrade. Tako je publika u ritmu uživala uz Tedija Spalata, Jasmina Stavrosa, Zlatka Pejakovića, Antonija Krištofića, Nikolinu Tomljanović, klapu Čikat, Marija Lipovšeka Battifiacu, Karin Kuljanić, Dražena Turinu Šajetu, duo The Blondes te grupu Sarah and the Romans, dok su se na ekranu iza pozornice izmjenjivale fotografije brojnih ljudi s natpisom #Forza Robi.Zapjevala je i Maja Škufca koja je sa Spalatom izvela evergreen “Konobo moja”. Battifiaca je publici zahvalio na odazivu, napominjući koliko znači kada netko u ovim trenucima nešto odvoji. S Karin Kuljanić je izveo i njihov prvi duet “Vrime leti”.


“Lagje je vavik kada smo skupa i kad nam duša zakanta” stih je iz njihova dueta koji je možda i najbolje opisao današnje emocije u dvorani punoj humanosti i suosjećanja.


Glazbeni je događaj nastao u organizaciji Robijeve prijateljice Maje Škufca i njezinog tima te pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, da bi se Robiju mogla pružiti skrb i pomoć tijekom dvadeset i četiri sata. Zbog svog zdravstvenog stanja trenutno nije u mogućnosti samostalno funkcionirati.


– Robi se osjeća dobro i drago mu je što se vratio kući. Trenutno se nalazi na Thalassoterapiji u Opatiji i krenuo je s vježbama rehabilitacije. Mora ojačati mišiće jer na svoju visinu od dva metra, ima samo pedeset i osam kilograma, kazala nam je Škufca.


Upravo u tu svrhu, prihod prikupljen od prodaje ulaznica uložit će se u njegovo liječenje i rehabilitaciju.


– ‘Ajmo slaviti Robertov život i ‘ajmo pokazati da je ovo početak jedne lijepe priče koja neće stati samo na Robiju jer to je moja najveća želja, da pomognemo još nekome, kazala je Škufca prije koncerta.


I Rijeka je poslušala pa možda ne punom dvoranom, ali zato punim srcem, slavila život.