Prijevoznnik

FlixBus uvodi nove linije iz Rijeke, Crikvenice i Opatije za Austriju, Njemačku i Poljsku

Alenka Juričić Bukarica

Povratak međunarodnih linija iz 2019.Autobusni prijevoznik FlixBus zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, ponovo povezuje dobar dio Kvarnera i Istre s Austrijom, Njemačkom i Poljskom. FlixBus putnici iz ovog dijela Hrvatske, kao i turisti moći će nekoliko puta tjedno putovati prema europskim destinacijama koje su ujedno i ključna emitivna tržišta Hrvatske.


Od jučer se, naime, može putovati iz Crikvenice, Rijeke ili Opatije u smjeru Ljubljane, Maribora, Beča, Villacha, Salzburga pa sve do do Münchena, Berlina, Praga, Brna ili poljskog Wroclawa. Isto tako, ovaj je autobusni prijevoznik pokrenuo i linije iz Istre, i to iz Pule, Rovinja, Poreča ili Umaga u smjeru Ljubljane, Bleda, Maribora, Graza, Beča, Münchena, Katowica ili Krakowa.


U tvrtki su istakli kako ove godine pokreću sve međunarodne linije na kojima je FlixBus prometovao 2019., dakle, u vrijeme prije pandemije, te pojačava domaću mrežu linija unutar Hrvatske povezujući tako Istru i Dalmaciju sa Zagrebom, iz kojeg su nadalje moguća putovanja prema 50 destinacija u osam eurpskih država, i to Njemačku, Sloveniju, Poljsku, Austriju, Italiju, Češku, Mađarsku i Srbiju.
– Zbog svog fleksibilnog poslovnog modela, uspijevamo ponovo otvarati autobusne linije shodno potražnji, a s obzirom na to da je ljetna sezona pred vratima, važno je prema tome kreirati ponudu te omogućiti dolaske turista u Hrvatsku.


Dobra je prometna povezanost u ovom trenutku ključna za nadolazeću sezonu i kretanje naših domaćih putnika. Naše polaske redovito prilagođavamo trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Europi te ponovo uspostavljamo autobusne veze s novim destinacijama ovisno o razvoju daljnje situacije i tržišne potražnje.


Postojeća epidemiološka slika daje nam nadu za uspješnom sezonom pred nama, kazao je povodom ponovnog pokretanja ovih linija Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.