Pvoećan interes

FlixBus uvodi dodatne linije iz Rijeke, Opatije i Crikvenice za Munchen i Berlin

Alenka Juričić Bukarica

Rijeka je uz Zagreb i Split najfrekventnije čvorište FlixBusa

Rijeka je uz Zagreb i Split najfrekventnije čvorište FlixBusa

Putnicima su na raspolaganju dnevne i noćne linije koje Pulu, Rovinj i Rijeku ponovo direktno povezuju s Bečom, a od 17. srpnja ponovno i s BudimpeštomS obzirom na povećan interes putnika za putovanjima u smjeru Kvarnera i Istre, FlixBus od 17. srpnja uvodi nove destinacije i povećava frekventnost polazaka prema ovim regijama. Naime, kako su javili iz FlixBusa, Rijeka, Crikvenica i Opatija dodatno se povezuju s Münchenom i Berlinom, a prema Münchenu uvode se i dodatne noćne linije koje su zbog ljetnih vrućina te nešto kraćeg putovanja vrlo tražene.


Isto tako, putnicima su na raspolaganju dnevne i noćne linije koje Pulu, Rovinj i Rijeku ponovo direktno povezuju s Bečom, a od 17. srpnja ponovno i Budimpeštom. U ovoj prijevozničkoj tvrtki navode i kako se na relaciji Prag – Rijeka, na kojoj podsjećamo ovog ljeta svakodnevno vozi i vlak Regiojeta, traži sjedalo više.


Rijeka je tako, uz Zagreb i Split, najfrekventnije čvorište FlixBusa i ove sezone. Gradovi Kvarnera i Istre trenutno su povezani sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Češkom i Mađarskom.
Upravo direktnim povezivanjem s destinacijama poput Ljubljane, Maribora, Münchena, Berlina, Praga, Beča ili Budimpešte putnicima je omogućena laka dostupnost po pristupačnim cijenama.


– FlixBus se kao snažan europski brend, zahvaljujući svojoj širokoj mreži, visokoj frekventnosti te pristupačnoj i kvalitetnoj usluzi tijekom svih ovih godina, nametnuo kao važan segment u razvoju turističke ponude Hrvatske.


I u ovim, svima nama izazovnim vremenima, nastojimo pozitivno odgovoriti na potrebe naših putnika za putovanjem te svoju ponudu uz poštovanje svih sigurnosnih mjera konstantno nadopunjavati, rekao je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije, navodeći i kako se sve dostupne destinacije, polasci i cijene mogu provjeriti putem FlixBus web stranice ili aplikacije.


Kako bi se smanjio nepotreban fizički kontakt te izbjegli dugački redovi, putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti koristeći online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice.


Prije samog putovanja radi svoje, kao i sigurnosti ostalih putnika, potrebno je provjeriti Mjere preventivne zaštite. Uz obvezu nošenja maski tijekom ukrcaja i vožnje, posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače.