Europski izbori

Flego u Rijeci: Lista broj 9 je brana rastućem ekstremizmu u Hrvatskoj

Damir Cupać

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Što sam 2019. obećao, to sam isporučio, poručuje Valter FlegoDosadašnji europski zastupnik IDS-a Valter Flego izjavio je da posao koji je započet na uvrštavanju Rijeke na tri prometna koridora treba i dovršiti i da je to motiv za njegovu kandidaturu na listi broj 9 na kojoj su, uz IDS, PGS, Unija Kvarnera, Lista za Rijeku, HNS, Reformisti, HSLS, ali i SDSS.


– Pitanje Europske unije i Europskog parlamenta nije samo pitanje povlačenja novca iz europskih fondova, to je i te kako ideološko pitanje.


Na našoj je listi 12 osoba centrističko-liberalnog usmjerenja koje poštuju nacionalne manjinske zajednice i koje su brane nacionalizmu i skretanju udesno, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi.
Suočeni smo s jačanjem desnice i populizma, Mi smo lice razumne, prosperitetne i tolerantne Hrvatske. Drago mi je da nacionalne manjine podržavaju ovakvo razmišljanje koje se ne temelji na isključivosti, omalovažavanju i pljuvanju.


U Hrvatskoj ima još razuma, uvjeren sam, da ne podlegnemo divljaštvu, poručio je Flego. On se osvrnuo i na mandat koji je odradio u Europskom parlamentu. 


– Kada netko traži ponovno povjerenje građana, onda treba položiti račune o svome radu. Ponosan sam i miran, srce mi je puno kada je riječ o onome što sam odradio.


Sve ono o čemu smo pričali u Rijeci 19. svibnja 2019. godine smo uspjeli realizirati kada je riječ o veliki prometnim koridorima koji su postali stvarnost.


U pet godina razgovora, lobiranja, rada u odborima uspjeli smo Rijeci omogućiti jednu prekrasnu razvojnu priliku. Na stolu je sada mogućnost povezivanja Rijeke željeznicom preko stare ličke pruge sa Splitom, ali i novom prugom sa Zagrebom.


Veliki razvojni potencijal ima i riječka luka, a projekti kao što su novi most do Krka ili željeznički tunel kroz Učku postaju realnost.


Posao koji smo započeli treba dovršiti i zato tražim povjerenje građana. Prometni koridori su stvarnost jer je riječ o ozbiljnoj prometnoj strategiji koja je vezana za niz država, a ne samo za Hrvatsku, izjavio je Flego.


PGS-ovka Ana Trošelj koja je također s Flegom na listi za Europski parlament podsjetila je da ga je PGS podržao 2019. godine.– Zadovoljni smo njegovim radoma. Mediji rijetko prate rad europskih zastupnika pa valja naglasiti da je Rijeka zahvaljujući radu i trudu Valtera Flege uvrštena u tri važna europska prometna koridora što omogućava priliku za korištenje 26 milijradi eura.


Rijeka ima priliku iskoristiti svoj geostrateški položaj koji osigurava razvoj grada. Većina nas misli da mi kao regionalne stranke nemamo što tražiti u Europskom parlamentu.


Flego je demantirao takve teze. I na europskoj razini se može i te kako boriti za naš kraj. To je i mene motiviralo da podržim našu listu i da se nađem na njoj, kazala je Trošelj.Predsjednik Liste za Rijeku Zdravko Ivanković uvjeren je da će Flego dobiti povjerenje birača i da će završiti posao koji je započeo jer je riječ o liberalu, regionalcu, našem čovjeku koji je uspio staviti regionalne opcije pod jednu zastavu.