Gradonačelnik Rijeke

Filipović: S direktorom Autotroleja čujem se svaka tri-četiri sata. Agonija na Vežici? Kraj je blizu

Damir Cupać

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Gradonačelnik Marko Filipović osvrnuo se na nezadovoljstvo građana Trsata koji se ne slažu sa zatvaranjem Ulice Vrtlarski putKada je riječ o kolapsu riječkoga javnog prijevoza, gradonačelnik Marko Filipović naglasio je da je rebalansom proračuna predviđeno povećanje subvencija Autotroleju, a sukladno zaključcima Skupštine ovog komunalnog društva.


– Očekujemo još jedan rebalans proračuna do kraja godine jer smo smanjili cijene pokaznih karata za 25 posto. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati.


Svaka tri-četiri sata sam u kontaktu s direktorom Autotroleja i nadam se normalizaciji stanja nakon svega što smo napravili kada je riječ o povećanju plaća i poboljšanju materijalnih prava.
O Autotroleju ćemo raspravljati i na Gradskom vijeću, ali nemam namjeru smjenjivati ni direktora ni Nadzorni odbor, poručio je Filipović.


Uskoro kraj prometnoj agoniji


Za agonijom u javnom prijevozu ne zaostaje agonija u riječkom prometu.


Gradonačelnik Marko Filipović vjeruje da će se stvari poboljšati vrlo brzo jer se očekuje do kraja tekućeg mjeseca stavljanje u funkciju rotora na Vežici, Dukićeve ulice i Ulice Tome Strižića.


– Uvjeravaju me da je to ostvarivo, a možda se malo prolongira zbog lošeg vremena koje je najavljeno. Očekujemo da ćemo staviti i funkciju parking na Delti što bi trebalo omogućiti lakši pronalazak parkirnog mjesta, kazao je Filipović.


Odgovor stanovnicima Trsata


Gradonačelnik Marko Filipović osvrnuo se na nezadovoljstvo građana Trsata koji se ne slažu sa zatvaranjem Ulice Vrtlarski put.


– Mogu razumjeti njihovo nezadovoljstvo, ali nama je prioritet sigurnost svih sudionika u prometu. Sve je odrađeno sukladno planovima koji su na snazi.


Komuniciramo s mjesnim odborom i građanima Trsata. Vrtlarski put je vrlo uska ulica. Trajno rješenje je izgradnja Sveučilišne avenije u punom profilu.


Je li moguće iznaći sigurno rješenje kada je riječ o Vrtlarskom putu, ocijenit će prometni stručnjaci jer je sigurnost u prometu na prvom mjestu, kazao je Filipović.