Od 3.12

Evo što nas sve čeka na nikad bogatijem Adventu u Viškovu: “Dođite, a a sobom ponesite samo jedno”

Jakov Kršovnik

Adventska događanja u Viškovu pružaju priliku za darivanje i pomaganje, ali i druženje uz dobro društvo prijatelja, obitelji i dragih osobaVrijeme došašća i ove će godine Viškovo ispuniti raznovrsnim programima i aktivnostima, javljaju iz viškovskog TZ-a.


Humanitarna božićna revija


Događanja počinju u subotu 3. prosinca humanitarnom božićnom revijom koju tradicionalno organizira Udruga Halubajke Viškovo.


Revija počinje u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja, a ove godine kupnjom ulaznica prikuplja se donacija za korisnike Doma za nezbrinutu djecu “Ivana Brlić Mažuranić”.
U programu nastupaju Plesni studio Believe, Plesni klub Fiume, Čakavska skupina Osnovne škole “Sveti Matej”, Halubajske mažorekinje i Twirling klub Viškovo te Limena glazba Marinići.


Dan kasnije, u nedjelju 4. prosinca, Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora za djecu je pripremila predstavu putujućeg kazališta La La Land “Dan u laboratoriju Svetog Nikole” također u Domu hrvatskih branitelja u 17 sati.


Program za sv. Nikolu


Sam blagdan sv. Nikole, zaštitnika djece i pomoraca, bit će proslavljen na Trgu na brege, od 16 sati, kada će se upaliti božićna rasvjeta te će nastupiti učenici Osnovne škole “Sveti Matej” te djeca iz dječjh vrtića Zvončica, Loptica, Maza, Malik, Viškovo i Pčelica Ančica s prigodnim pjesmama i recitacijama.


Također, na Trg na brege doći će sv. Nikola koji će svima donijeti slatko iznenađenje. U nedjelju 11. prosinca u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja bit će izveden mjuzikl autorice Tajane Dukić “Zna se ki j ovdeka šef!” a koji je namijenjen i djeci i odraslima.


Mjuzikl poučava humorom i čuva čakavsko narječje. Potom, u srijedu 14. prosinca od 19 do 21 sat u Domu hrvatskih branitelja bit će zajedničko druženje djece, roditelja i zaposlenika Dječjeg vrtića Zvončica “Čuju se božićna zvona” a svih očekuju pjesma, ples i dobra zabava.


Božićni sajam


Prigodni božićni sajam bit će u subotu 17. prosinca od 10 do 17 sati ispred Doma hrvatskih branitelja gdje svih očekuju domaći proizvodi, unikatni i ručno rađeni suveniri, ukrasi i nakit.


– Posjetite naše vrijedne izlagače na božićnom sajmu i pronađite pravi poklon za Vas i Vaše najdraže, pozivaju iz TZ-a.U subotu će također biti dječja radionica izrade božićnih ukrasa imati od 11 sati u Domu hrvatskih branitelja. U 16 sati ispred Doma hrvatskih branitelja Djed Mraz će izvlačiti pisma i dijeliti darove, a nakon čega slijedi polazak Limene glazbe Marinići na njihovu Adventsku promenadu po Halubju.


U obilazak viškovskih naselja, donoseći taktove božićnih melodija i blagdansko raspoloženje, krenut će u 16 i 30 ispred Doma hrvatskih branitelja.


U veseloj pratnji Limenoj glazbi bit će Djed Božićnjak koji će zasigurno obradovati najmlađe.


Planiran raspored obilaska naselja je: u 17 sati stižu u centar Mladenića, u 17 i 30 u Saršone, kod Vijećnice Općine Viškovo, u 18 sati su u Globićima kod šterne, u 18 i 30 kod stare škole Marčelji, u 19 sati kod šterne u Kosima, u 19 i 30 kod autobusne stanice u Srokima te u 20 sati stižu na novouređeni trg pokraj rotora u Marinićima.


Koncert Limene glazbe Marinići


U nedjelju 18. prosinca u crkvi sv. Mateja KUD “Halubjan” s gostima, KUD-om “Lovor” iz Lovrana održati će božićni koncert u nedjelju, s početkom u 19 sati. A tradicionalni veliki božićno-novogodišnji koncert Limena glazba Marinići imat će u ponedjeljak, 26. prosinca u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja.


Potom u srijedu 21. prosinca u Dom hrvatskih branitelja dolazi božićno-novogodišnja predstava, a na Badnjak će od 11 sati ispred Doma hrvatskih branitelja biti pripremljena ukusna blagdanska marenda, a na kojoj će nastupiti i Trio In Between.


– Božić je vrijeme veselja, slavlja, darivanja i druženja. Naša adventska događanja pružaju vam priliku za darivanje i pomaganje, ali i druženje uz dobro društvo prijatelja, obitelji i dragih osoba.


Dobro se obucite, sa sobom ponesite dobro raspoloženje i uživajte u bogatom programu Adventa u Viškovu.


Na putu prema događanjima, zastanite i snimite pokoju fotografiju. Pripremljene su zanimljive instalacije i punktovi za fotografiranje, pozivaju iz TZ-a općine Viškovo.


Mise zornice i polnoćke


Mise zornice bit će služene u viškovskoj župnoj crkvi sv. Mateja svakoga dana osim nedjelje u 6 i 30. Počele su u ponedjeljak 28. studenog, a trajat će do Badnjaka, kada je posljednja misa zornica.


Na Badnjak će u 20 i 30 kao uvod u dječju misu polnoćku biti nastup dječjeg zbora Nebeske iskrice, a misa polnoćka za djecu bit će u 21 sat.


Tradicionalna misa polnoćka je u ponoć, a mise na blagdan Božića su u 7, 8, 10, 11.30 i 18 sati, a na blagdan sv. Stjepana u 8, 10 i 18 sati.