Podržao 21 vijećnik

Evo s koliko novca će raspolagati Rijeka u idućoj godini: Prihvaćen prijedlog gradskog proračuna. Oporba napustila sjednicu

Damir Cupać

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Da će proračun biti prihvaćen, bilo je jasno čim je Danko Švorinić u ime Kluba Liste za Rijeku najavio u raspravi da će ga podržati. No, riječka oporba mišljenja je da je riječ o prijedlogu koji potvrđuje da se nastavlja loša gradska politika aktualnog gradonačelnika.RIJEKA – Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog proračuna gradonačelnika Vojka Obersnela koji iznosi oko 1,3 milijarde kuna na način da ga je podržao 21 vijećnik, nezavisni Marinko Koljanin bio je suzdržan, dok su ostali vijećnici napustili sjednicu nakon što je Hrvoju Burić oduzeta riječ tijekom rasprave o gradskom budžetu.


Da će proračun biti prihvaćen, bilo je jasno čim je Danko Švorinić u ime Kluba Liste za Rijeku najavio u raspravi da će ga podržati. No, riječka oporba mišljenja je da je riječ o prijedlogu koji potvrđuje da se nastavlja loša gradska politika aktualnog gradonačelnika. Vedran Vivoda (Akcija mladih) ocijenio je da je prijedlog proračuna još jedan korak prema propadanju i beznađu.


– Ovaj proračun je rezultat dogovora iza zatvorenih vrata, a mi ne podržavamo političku trgovinu rezultat koje je da je u 10 godina iz grada odselilo 15.000 stanovnika U Zagreb i izvan Hrvatske. Molimo da barem podržite naš prijedlog da se smanji prirez s 15 na 12 posto jer smo jedan od najskupljih gradova u Hrvatskoj i za živjeti i za poslovati, naveo je Vivoda.
Kristjan Staničić (HDZ) kazao je da je proračun težak oko 1,3 milijarde kuna i da je za 14 posto veći od ovogodišnjeg pa se dalo očekivati da će se smanjiti ukupno zaduženje Grada Rijeke.


Više o riječkom proračunu čitajte sutra u tiskanom izdanju Novog lista