Povijesne odluke

Evo kako su u Viškovu obilježili Dan neovisnosti

Jakov Kršovnik

Dan neovisnosti obilježavamo kao dan spomena na donošenje temeljnih odluka vezanih za neovisnost Republike Hrvatske.Povodom Dana neovisnosti položeni su vijenci i upaljene svijeće na Spomen obilježje branitelja u Domovinskom ratu u Viškovu.


Polaganju vijenaca prisustvovali su predstavnici Općine Viškovo, predstavnici Odbora za hrvatske branitelje Domovinskog rata i članove njihovih obitelji te predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Općine Viškovo.


– Dan neovisnosti obilježavamo kao dan spomena na donošenje temeljnih odluka vezanih za neovisnost Republike Hrvatske, Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.
Poštovane mještanke i mještani, čestitamo vam Dan neovisnosti, poručili su iz Općine Viškovo.


Dan neovisnosti, 25. lipnja, u Republici Hrvatskoj spomendan je kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesena 25. lipnja 1991. godine.


Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika od 25. lipnja 1991. prethodila je takva odluka građana Republike Hrvatske iskazana na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.