Akcija

Evo kako Rijeka obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Sanja Gašpert

Do 8. prosinca izložba u izlozima Grada, u petak i program u adventskoj kućiciU povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, što se obilježava u petak, izlozi na pročelju zgrade riječke Gradske uprave će do 8. prosinca biti uređeni kreativnim radovima djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.


U sklopu obilježavanja Dana osoba s invaliditetom u Rijeci se tradicionalno održava i Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – iFest, no ove godine, njegovo 19. izdanje, sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, održat će se na drugačiji način.


Tako će se – umjesto tradicionalne prezentacije kreativnih znanja i umijeća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u HKD-u na Sušaku – ovaj dan obilježiti izložbom kreativnih radova uključenih udruga i ustanova u izlogu zgrade Grada Rijeke, u adventskoj kućici na Korzu te na štandovima na Jadranskom trgu.
Kućicu i štandove bit će moguće posjetiti u petak, na sam Međunarodni dan osoba s invaliditetom, od 11 do 18 sati.


Obilježavanje organizira Grad Rijeka u sklopu projekta »Rijeka – Zdravi grad«, a u njemu sudjeluju Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Društvo multiple skleroze PGŽ-a, Centar za autizam Rijeka, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Dnevni centar za rehabilitaciju »Slava Raškaj« Rijeka, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Dječji vrtić Sušak, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić More, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, OŠ Gornja Vežica, OŠ »Fran Franković«, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Udruga »I djeci s ljubavlju« te Kreativne radionice 50+.