Javni poziv

Evo kako do subvencija riječkog Sveučilišta za smještaj u studentski dom

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Studenti se na javni poziv mogu javiti do 29. listopada, a riječko Sveučilište je u proračunu za tu namjenu osiguralo 400 tisuća kuna, kao jedino sveučilište u HrvatskojSveučilište u Rijeci u 2021./2022. akademskoj godini dodijelit će najviše 378 subvencija studentima slabijeg socioekonomskog statusa koje će se isplaćivati semestralno za razdoblje od 1. rujna 2021. do 15. srpnja 2022. godine u skladu s kriterijima za dodjelu subvencija.


Studenti se na javni poziv mogu javiti do 29. listopada, a sveučilište je u proračunu za tu namjenu osiguralo 400 tisuća kuna i time postalo jedino Sveučilište u Hrvatskoj koje dodatno pored Ministarstva znanosti i obrazovanja subvencionira smještaj studenata te tako olakšava pristup visokom obrazovanju.


Pravo prijave na subvenciju imaju Studenti Sveučilišta u Rijeci koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom naselju Trsat temeljem natječaja za ostvarivanje prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja, a čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65 posto proračunske osnovice, odnosno 2.161,90 kuna te studenti čija obitelj koristi zajamčenu minimalnu naknadu, odnosno stalnu pomoć za uzdržavanje prema propisima o socijalnoj skrbi.