Sveučilište u Rijeci

Erasmus dan dobrodošlice: U Rijeku stiglo 156 stranih studenata

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran karuza

Foto Vedran karuza

Najviše studenata došlo je iz Španjolske, potom iz Poljske, Njemačke i FrancuskeUred za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci održao je online Welcome Day za Erasmus studente koji su došli na Sveučilište u Rijeci u zimskom semestru 2021./2022.


Iako su trebala doći 242 studenta na 14 sastavnica zbog odustajanja uslijed bolesti COVID-19 stiglo je 156 studenata.


Najviše studenata došlo je iz Španjolske, potom iz Poljske, Njemačke i Francuske, a u okviru Welcome day prezentacije studentima su se obratile rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježana Prijić Samaržija te Maša Šašinka, rukovoditeljica Ureda za međunarodnu mobilnost, koje su im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, kao i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.
Djelatnice Ureda za međunarodnu mobilnost održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Hrvatskoj.


Najveći broj studenata stigao je na Fakultet za menađment u turizmu i ugostiteljstvu gdje će zimski semestar provesti trideset i osam studenata iz Rumunjske, Italije, Njemačke, Latvije, Češke, Slovačke, Španjolske, Portugala, Litve, Bugarske, Velike Britanije, Poljske i Grčke, dok će na Ekonomskom fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i osam studenata iz Rumunjske, Francuske, Njemačke, Turske, Poljske, Španjolske, Italije, Grčke i Češke, a na Akademiju primijenjenih umjetnosti dolšla su četiri studenta iz Latvije, Portugala i Njemačke.


Na Filozofskom fakultetu studijski boravak ostvarit će dvadeset i dvoje studenta Poljske, Češke, Portugala, Španjolske, Italije, Indije, Nizozemske, Latvije, Slovačke i Njemačke, a na Medicinski fakultet došlo je osam studenata iz Turske i Španjolske, dok je na Fakultet zdravstvenih studija došlo petero studenata iz Poljske i Turske.


Na Odjel za informatiku došlo je šestero studenata iz Austrije, Estonije i Španjolske, a na Učiteljskom fakultetu boravit će troje studenata iz Španjolske i Češke. Na Odjel za biotehnologiju stiglo je dvoje studenta iz Francuske i Španjolske, a na Odjel za fiziku jedan student iz Francuske.


Na Građevinski fakultet došlo je devet studenata iz Francuske, Mađarske, Turske i Španjolske, a Pomorski fakultet ugostit će trinaest studenata iz Poljske, Njemačke, Finske, Grčke i Španjolske, dok će na Pravnom fakultetu studijski boravak ostvariti jedanaest studenata iz Francuske, Češke, Njemačke, Mađarske, Poljske i Italije. Na Tehničkom će fakultetu boraviti šestero studenata iz Austrije i Portugala.