Erasmus projekt

Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka šalje na stručnu praksu na Kanare 17 učenika i 2 nastavnika

Vladimir Mrvoš

Stručne pripreme za predstojeći Erasmus+ projekt

Stručne pripreme za predstojeći Erasmus+ projekt

Praksa će se odvijati unutar grada Corallejo u tvrtkama koje primaju učenike Škole koji se školuju za zanimanja tehničar za mehatroniku, elektromehaničar i elektroničarRIJEKA – U sklopu Erasmus+ projekta “Digital Age – Technical Knowledge” Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka osigurala je stručnu praksu za 17 učenika i 2 nastavnika pratitelja na Kanarskom otoku Fuerteventura. Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka ističe se angažmanom u iskorištavanju sredstava Europske unije namijenjenih strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Nakon projekta FRE u studenom 2021. u sklopu kojega je stručna praksa odrađena u španjolskome gradu Zaragoza, nastavljaju se projekti kojima se učenicima omogućava međunarodna stručna praksa što za sudionike, osim profesionalnog razvoja i napretka, omogućava i osobni razvoj.


Realizacija projekta “Digital Age – Technical Knowledge” mobilnosti najavljena je za razdoblje od 5. do 26. veljače, iako se stručne i pedagoško-kulturološke pripreme učenika već intenzivno izvode. Praksa će se odvijati unutar grada Corallejo u tvrtkama koje primaju učenike Škole koji se školuju za zanimanja tehničar za mehatroniku, elektromehaničar i elektroničar. Projektna prijava je prvobitno obuhvaćala 16 učenika, no zahvaljujući ustrajnosti projektnog tima koji predvodi profesor Dino Delač, mobilnost je osigurana za ukupno 17 učenika. Sudjelovanje u mobilnosti učenicima će omogućiti unaprjeđenje strukovnih vještina i kompetencija kao i stvaranje novih znanja kroz učenje temeljeno na radu. Uz petodnevni radni tjedan, vrijeme vikendom rezervirano je za kulturološke aktivnosti poput pješačke ture otoka Fuerteventure te izlet brodom na otok Lobos. Svi sudionici mobilnosti koji odrade stručnu praksu uz nadležnost mentora tvrtke, dobit će Europass Mobility međunarodni certifikat koji sadrži popis ostvarenih ishoda učenja i podatke o trajanju stručne prakse.


Škola je ponosna na svoje djelatnike koji međusobno surađuju tvoreći čvrstu i stabilnu zajednicu. Projektni tim uložio je mnogo vremena, znanja i energije u planiranje, prijavu te organizaciju provedbe projekta, kako bi na Kanarima, učenici imali ne samo  dobar provod i stekli nova životna iskustva, već kako bi po povratku donijeli nova znanja u području elektrotehnike i računalstva.