Kriva loša instalacija?

Eksplodirala klima na KBC Rijeka: Dijelovi klime letjeli su čak do trideset metara udaljene fontane

Barbara Čalušić

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

Tragovi eksplozije, osim na samom mjestu gdje se dogodila, vidljivi su i na automobilima koji su bili parkirani uz samu zgradu, ispod klima uređaja koji je eksplodirao.Na glavnoj zgradi Kliničkog bolničkog centra Rijeka u Krešimirovoj ulici, danas oko podneva, eksplodirala je vanjska jedinica klima uređaja.


Eksplozija je bila tako jaka da se jedinica klima uređaja rasula u komadiće, a dijelovi su letjeli trideset metara daleko. Jedan dio pao je u obližnju fontanu.


Prema dodsadašnjim informacijama, ozlijeđenih u ovoj eksploziji nema.
Tragovi eksplozije, osim na samom mjestu gdje se dogodila, vidljivi su i na četiri automobila, koji su bili parkirani uz samu zgradu, ispod klima uređaja koji je eksplodirao. Šteta na automobilima ima tek biti utvrđena. 


Vidljivo je da oni jesu lakše oštećeni; prekriveni prašinom i komadima koji su otpali s jedinice klima uređaja, odnosno zida na koji je bila pričvršćena.


U pitanju je, kako doznajemo, klima koja je montirana nedavno pa se pretpostavlja da je eksplozija posljedica pogrešne instalacije. Međutim, pravi uzroci eksplozije bit će poznati nakon detaljnijeg pregleda na mjestu nesreće.


Fotografije s lica mjesta donosi naš reporter Silvano Ježina. Pogledajte