Sveučilište u Rijeci

Ekonomski fakultet partner Microsoftu: Suradnja radi stjecanja digitalnih vještina

Ingrid Šestan Kučić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Ekonomski fakultet promovirat će Microsoftovu inicijativu stjecanja digitalnih vještina koja omogućava fakultetskoj akademskoj mreži da stekne najtraženije vještine i da studenti budu spremni za globalno najtraženije poslove, kao što su podatkovni analitičar, grafički dizajner i praktičar na području umjetne inteligencijeRIJEKA – Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci uspostavio je suradnju s Microsoftom, koja će studentima omogućiti stjecanje digitalnih vještina koje su ključne za njihovo buduće zapošljavanje. Ekonomski fakultet promovirat će Microsoftovu inicijativu stjecanja digitalnih vještina koja omogućava fakultetskoj akademskoj mreži da stekne najtraženije vještine i da studenti budu spremni za globalno najtraženije poslove, kao što su podatkovni analitičar, grafički dizajner i praktičar na području umjetne inteligencije. Riječ je o inicijativi koja nudi stjecanje digitalnih vještina kroz besplatno učenje putem tri platforme: LinkedIn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab. Od početka inicijative više od 33 tisuće Hrvata steklo je nove digitalne vještine, a svi sudionici mogu se besplatno registrirati i učiti online do 30. lipnja.
Voditeljica inicijative, dr. sc. Ana Babić s Ekonomskog fakulteta, ističe da je u doba digitalne ekonomije ključno omogućiti neprestano učenje i nadograditi digitalna znanja i vještine studenata.– Microsoft ima svjetsku reputaciju na polju suvremenih digitalnih vještina pa studentima Ekonomskog fakulteta u Rijeci putem projekta na raspolaganje stavlja svoje znanje, naravno, uz našu podršku. Za mlade ljude koji su tek na početku svoje karijere, ovaj projekt je veliki vjetar u leđa koji će im, uz formalno obrazovanje, dodatno pomoći da razviju osobni potencijal i omogućiti im bolje pozicioniranje na ionako konkurentnom tržištu rada, kazala je dr. Babić.Direktorica Microsofta Hrvatska Tatjana Skoko dodaje da su u Microsoftu predani podržavanju studenata u stjecanju vještina za bolje buduće zapošljavanje i zapošljivost.

– Želimo osigurati da imaju pristup tehnologiji, vještinama i prilikama da bi mogli slijediti svoju buduću karijeru u promjenjivom gospodarstvu. Zato je važno što se Ekonomski fakultet pridružio našoj inicijativi usmjerenoj na izgradnju temeljnih digitalnih vještina i pružanje pristupa visokokvalitetnim, inkluzivnim informatičkim treninzima i edukacijama, zaključuje Skoko.