Riječki zeleni tjedan

Ecomobility: U riječkoj Gradskoj vijećnici održan skup ‘Zelenih predavanja’

Biljana Savić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaRIJEKA – U sklopu manifestacije Riječki zeleni tjedan u Gradskoj vijećnici održan je skup »Zelenih predavanja« na kojima su prezentirani brojni projekti koji se bave prostornom i okolišnom tematikom, a održana je i radionica EU projekta »Ecomobility« u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata.


Nakon predavanja Sanje Turk i Vane Rodin Kružić iz Zavoda za prostorno planiranje PGŽ o regionalnom planiranju i zelenoj infrastrukturi, Vjeran Magjarević iz tvrtke DVOKUT-ECRO d.o.o. prezentirao je program zaštite zraka, ozonskog sloja, klimatskih promjena i prilagodbe klimatskim promjenama. Također, Alan Štimac iz DARH2 predstavio je kartu buke Grada Rijeke dok je Nikolina Špoljarić građanima približila Javnozdravstvene aspekte gospodarenja otpadom.


Podsjetimo, Riječki zeleni tjedan održava se od 13. do 17. ovoga mjeseca u sklopu manifestacije EU Green Week koju provodi Europska komisija s ciljem istraživanja načina na koje Europska unija može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad. EU Green Week svake se godine usredotočuje se na neki od aktualnih problema odabirom teme tjedna i njegovog mota, a ovogodišnja tema je »Primjena okolišnih politika i zakona« s motom »Preuzmi inicijativu!«.