Apel Stožera

Dva posto stanovnika Jelenja zaraženo koronom: “Situacija se naglo pogoršala…”

Portal Novi list

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Na ukupan broj stanovnika od 5.309 broj zaraženih iznosi gotovo 2% te samim time naše područje spada u veoma rizična područja, uzimajući upute i mjerila stručnjaka, poručuju u StožeruU Jelenju su u nedjelju prešli brojku od sto mještana zaraženih virusom Covid-19. Na ukupan broj stanovnika od 5.309 broj zaraženih iznosi gotovo dva posto te samim time naše područje spada u veoma rizična područja, uzimajući upute i mjerila stručnjaka, upozoravaju u Stožeru Civilne zaštite Općine Jelenje.


Mještanima Jelenja uputili su apel: “Ostanimo odgovorni i poštujmo donesene mjere”.


“Poštovani mještani općine Jelenje, ovog puta posebno se obraćamo vama na pomoć prilikom suzbijanja pandemije izazvane virusom Covid-19. Stožer Civilne zaštite Općine Jelenje zajedničkim snagama sa stožerima županijske i nacionalne razine poduzima niz mjera kako bi se zaustavila pandemija.
Da bi donesene mjere imale rezultate neophodna je suradnja i praćenje uputa, mjera i propisa. Stoga još jednom apeliramo na sve sumještane koji žive na području našeg Jelenja da se pridržavaju svih mjera/preporuka, kako bi u što kraćem roku pandemiju stavili pod kontrolu.


Stožer Civilne zaštite Općine Jelenje posebno vodi brigu o našim najmlađima. Zajednički snagama s Dječjim vrtićem Grobnički tići i OŠ Jelenje-Dražice vodi se briga da sva djeca, u navedenim institucijama, budu u sigurnom prostoru.


Novonastala situacija u našoj sredini zadnjih pet dana se naglo pogoršala tako da smo s današnjim danom prešli brojku od sto zaraženih mještana virusom Covid-19. Na ukupan broj stanovnika od 5.309 broj zaraženih iznosi gotovo 2% te samim time naše područje spada u veoma rizična područja, uzimajući upute i mjerila stručnjaka.


Još jednom molimo vas da se pridržavamo svih donesenih mjera/preporuka kako bi svi zajedno blagdane Božića i Nove godine dočekali u mirnijem i sigurnijem ozračju”, poručuje Stožer Civilne zaštite Općine Jelenje.