Pomoć

DPD Hrvatska donirao Kliniku za pedijatriju KBC-a Rijeka

Bruna Matičić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Donirali su dvije funkcionalne fotelje na razvlačenje namijenjene roditeljima najmanjih pacijenataKlinika za pedijatriju KBC Rijeka primila je još jednu vrijednu i korisnu donaciju, dvije funkcionalne fotelje na razvlačenje namijenjene roditeljima najmanjih pacijenata.


Fotelje za koje je sredstva osigurala tvrtka DPD Hrvatska zasigurno će osigurati ugodniji boravak roditelja uz oboljelu djecu i time zasigurno unaprijediti uvjete liječenja, a bit će smještene na Zavodu za gastroenterologiju, hepatologiju, endokrinologiju i nefrologiju Klinike za pedijatriju.

– Ovakve donacije nama puno znače te šalju vrlo snažnu poruku u dva pravca. Prvi je onaj u materijalnom pogledu i pomoći u samoj opremi koja je vrlo korisna i osigurava ono što je odista potrebno.S druge strane nalazi se poruka podrške i razumijevanja našeg rada i napora kolega, a ta emotivna ili komponenta socijalne odgovornosti snažnija je od one materijalne, istaknuo je ravnatelj KBC-a prof. dr. Alen Ružić na svečanoj primopredaji i pritom se, u ime svih djelatnika, zahvalio tvrtki DPD Hrvatska i Dijani Hrvatin, regionalnoj voditeljici za Istru i Kvarner.– Potaknuta vlastitim iskustvom uvidjela sam da su fotelje za roditelje potrebne i u svojoj sam tvrtki inicirala ovu donaciju te ovom prilikom na humanost pozivam sve tvrtke koje to mogu, kazala je Hrvatin govoreći o motivima za ovu hvalevrijednu inicijativu.Nova predstojnica Klinike za pedijatru, doc. dr. Iva Bilić Čače istaknula je da će nove fotelje na kojima će se roditelji moći ispružiti i odmoriti uvelike doprinijeti psihofizičkom boljitku roditelja i djeteta.– Mislim da o vrijednosti nije potrebno previše govoriti jer mogućnost boravka roditelja uz dijete tijekom hospitalizacije uistinu je neprocjenjiva.


Na ovaj način naši će roditelji dobiti mrvicu mira i komoditeta koji im je itekako potreban u teškim trenucima za njih samih i za njihovu obitelj, rekla je Bilić Čače.


S njezinim riječima složio se i Goran Palčevski, pročelnik zavoda na kojem će fotelje biti smještene te je, ističući korisnost ovakvih fotelja, pridodao da su fotelje potrošna roba koja se korištenjem uništi i nakon nekog vremena ih je potrebno obnoviti, stoga je ova donacija na tom tragu.