PGS i SDP

“Dokazana snaga Jelenja”: Robert Marčelja predstavio nove programe i projekte

Sanja Gašpert

Robert Marčelja / Foto Marko Gracin

Robert Marčelja / Foto Marko Gracin

Kao najveći projekt u sljedećem razdoblju Marčelja je istaknuo proširenje Dječjeg vrtića Grobnički tići u Podhumu, vrijedan 2,6 milijuna kunaPGS i SDP Jelenje u novom mandatnom razdoblju imaju za cilj realizirati 50 novih projekata, a u većem dijelu radi se o kapitalnim projektima koji su prije svega namijenjeni djeci, roditeljima i umirovljenicima.


Ukupna vrijednost naših projekata za sljedeće četiri godine iznosi 200 milijuna kuna, što je četiri puta više u odnosu na odrađeni investicijski ciklus naše koalicije u proteklom četverogodišnjem razdoblju.


Za dobar dio projekata već je ishodovana građevinska dozvola, za neke smo namaknuli sredstva iz Hrvatske ili EU fondova, a za neke su već potpisani ugovori, kazao je to Robert Marčelja (PGS), aktualni načelnik Općine Jelenje, ujedno i kandidat PGS-a i SDP-a za budućeg načelnika na predstojećim lokalnim izborima, koji je u Domu kulture Dražice predstavio program i projekte za sljedeće četiri godine, pod nazivom “Dokazana snaga Jelenja”.
Kao najveći projekt u sljedećem razdoblju Marčelja je istaknuo proširenje Dječjeg vrtića Grobnički tići u Podhumu, vrijedan 2,6 milijuna kuna, koji je već prijavljen za dobivanje sredstava na EU Socijalni fond, kao i za sredstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a koja bi, prema riječima Marčelje, mogla biti dobivena već sredinom ove godine.


– Drugi kapitalni projekt je izgradnja vodovoda i kanalizacije, a radi se o 44 kilometra kanalizacije kao novog sustava na našem području koji do sada ne postoji i 24 kilometra vodovoda, čime bi se proširila postojeća infrastruktura.


Uskoro ćemo započeti i s proširenjem groblja na novoj parceli s ukupno 300 novih grobnih mjesta, koje ćemo realizirati po fazama. Zajedno s Primorsko-goranskom županijom izgradit ćemo dom za starije i nemoćne mještane kao ispostavu Doma Kantrida, a u suradnji s PGŽ-om obnovit će se i spomenik Podhumskim žrtvama.


Izgradit ćemo i nove društvene prostorije u Podkilavcu, na zgradu boćarskom doma u Dražicama postaviti solarne panele, a nove sadržaje dobit će i Planinarski dom Hahlić, kazao je Marčelja, dodajući kako će Općina Jelenje dobiti certifikat prijatelja djece, nastaviti redovito stipendiranje učenika i studenata, financiranje udruga, sufinanciranje dječjeg vrtića, kao i nastaviti s potporama najboljim sportašima i sportskim djelatnicima.


Marčelja je najavio kako će se u suradnji s PGŽ-om stara škola u Jelenju staviti u funkciju gospodarstva i poduzetništva, u planu je proširenje poduzetničke zone Astra u Dražicama, kao i nastavak sanacije Dubine, gdje je najavljena Greenfield investicija u vidu solarne elektrane, a dio Dubine bi, također, kao vodozaštitno područje postalo retencija.


– Planiramo poboljšati planinarske puteve i biciklističke staze, a Rastočine razvijati kao centar aktivnog turizma. Dodatno ćemo oplemeniti šetnicu uz Sušicu, a u sportskom centru u Dražicama izgraditi košarkaško igralište i postaviti stolove za stolni tenis.


Također, dodatno ćemo proširiti Wi-Fi zone po našem Jelenju, kazao je Marčelja.