Naselje Buzdohanj

Dobra vijest za mještane: Rješava se problem oborinskih voda u Ulici Ledine

Sanja Gašpert

Prema informacijama iz Općine Čavle nakon izvedbe upojnih bunara i slivnih rešetki, kreće i sanacija kolnika u punoj dužini nerazvrstane cesteČAVLE – Dobre vijesti iz Općine Čavle stižu za mještane Ulice Ledine u naselju Buzdohanj, koji već mjesecima »muku muče« s problemima vezanim uz neasfaltiranu cestu, zbog čega su se nekoliko puta obraćali Općini Čavle. Prema informacijama iz Općine, u tijeku su radovi na rješavanju problema s oborinskim vodama. Nakon izvedbe upojnih bunara i slivnih rešetki, kreće i sanacija kolnika u punoj dužini nerazvrstane ceste.


Podsjetimo, o problemima mještana Ulice Ledine naš je list pisao u travnju ove godine, kada su se našoj redakciji obratili sami mještani zbog znatno otežanog kretanja ulicom, što im utječe na svakodnevni život, pa smatraju kako je to jedan od prioriteta za rješavanje u Općini, posebice iz razloga što se ulicom svakodnevno kreće velik broj djece koja su prisiljena ići u školu i kretati se po neadekvatnom putu. Dio ulice asfaltiran je krajem 2018. godine, što je djelomice olakšalo kretanje ulicom, no radilo se o interventnoj mjeri, budući da je taj dio ulice bio izrazito izbrazdan. Prema najnovijim informacijama iz Općine Čavle, uskoro će se riješiti i ostatak ulice koji je bio u katastrofalnom stanju.


Općina Čavle je, stoga, krenula u izradu projekta rekonstrukcije koji je u sebi sadržavao upojne bunare u samom trupu ceste. S obzirom da cesta nije udovoljavala trenutnim odredbama prostornog plana Općine Čavle, odnosno bila je preuska, nije bilo moguće dobiti građevinsku dozvolu za taj projekt. Stoga je Općina odmah krenula u smjeru promjene projekta kroz rješavanje oborinske odvodnje, a dio ulice koji je bio najkritičniji privremeno je bio asfaltiran. Ovim novim projektom prometnica će biti asfaltirana u cijelosti.
Općina Čavle nastavlja s uređenjem i održavanjem prometnica na svom području. U prvoj fazi u potpunosti je uređena ulica Mirlinovo u Buzdohnju, ulica Ogradice u Sobolima, ulica Čavlovo selo u Podčudniču i dio ulice Podstranicun u Čavlima. Nakon ljetne stanke, najesen se planira daljnje asfaltiranje i održavanje cesta, a trebali bi započeti i novi radovi na proširenju dijela ceste prema Platku.