UNATOČ EPIDEMIJI

Dobar odaziv: Na transfuziji u kampusu prikupljeno 1.485 doza krvi

Sanja Gašpert

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Osim individualnih dolazaka darivatelja, darivanju krvi odazvale su se brojne udruge, firme, volonteri, kao i darivatelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi čije su se akcije u tom periodu odvijale u prostoru KampusaRIJEKA – Od ponedjeljka, 1. lipnja, sve aktivnosti vezane za davalaštvo krvi vraćaju se na staru lokaciju, u prostor KBC-a Rijeka, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, gdje se sve potrebne informacije mogu dobiti na broj telefona 051/658-352. Informacije o darivanju krvi mogu se dobiti i u Odsjeku darivatelja krvi GD Crvenog križa Rijeka na broj 051/213-873 ili na besplatni telefon za darivatelje krvi – 0800 200 221.


Zbog epidemiološke situacije uzrokovane pojavom COVID-19 i zbog sigurnosti darivatelja, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu je na prostoru Kampusa, u zgradi Sveučilišnih odjela, počeo s radom 19. ožujka. U tom razdoblju, odnosno od 19. ožujka do danas odaziv darivatelja krvi na prostoru Kampusa bio je jako dobar te je prikupljeno ukupno 1485 doza krvi.


Osim individualnih dolazaka darivatelja, darivanju krvi odazvale su se brojne udruge, firme, volonteri, kao i darivatelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi čije su se akcije u tom periodu odvijale u prostoru Kampusa.
– Zahvaljujemo svim darivateljima koji su, zahvaljujući svom odazivu, osigurali neometan rad Odjela transfuzije, kao i liječenje pacijenata kojima potrebna doza krvi život znači, ističu u Gradskom društvu Crvenog križa Rijeka, koji je uz Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka organizator akcija darivanja krvi.