Sastanak Sveučilišta i izvodača, tvrtke "Lavčević"

Do kraja tjedna liftovi Filozofskog fakulteta na Trsatu u funkciji

Ingrid Šestan Kučić

Problem je kulminirao proteklog tjedna kada je »propao« jedan od liftova pun studenata te je uprava fakulteta donijela odluku o zabrani njihovog korištenjaDekan Predrag Šustar ističe da se izvođač radova obvezao kako će korisniku objekta svakog tjedna dostavljati izvješća o tempu uklanjanja nedostataka koji su uglavnom vezani uz estetiku


– Na uklanjanju oba problema već se radi, a očekujemo da bi liftovi mogli proraditi do kraja ovog tjedna.


Uz grijanje koje je neophodno da bi se nastava mogla normalno odvijati liftovi nam predstavljaju najveći problem pogotovo za studente s posebnim potrebama. Njima u dolasku do učionica trenutno pomažu drugi studenti međutim to nije dugoročno rješenje, navodi dekan.


Dodajući kako je već i velik dio sustava grijanja u funkciji prof. dr. Šustar ističe da se izvođač radova obvezao kako će korisniku objekta svakog tjedna dostavljati izvješća o tempu uklanjanja nedostataka koji su uglavnom vezani uz estetiku.


– Radi se o manjim popravcima, poput neoličenih dijelova. Rok za njihovo uklanjanje nije dogovoren iz razloga što je u njihovo uklanjanje uključen velik broj kooperanata. Nama je trenutno najvažnije da se riješe nedostaci koji su bitni za normalno funkcioniranje nastave, pojašnjava prof. dr. Šustar.


Istovremeno sa zabranom korištenja liftova prošlotjedna orkanska bura razbila je prozorsko staklo na jednoj od učionica devetog kata »tornja« zgrade uslijed čega je došlo i do probijanja vrata učionice, a sve je okončano evakucijom tornja.


Navodeći da je taj problem promptno riješen popravljanjem nastale štete dekan ističe kako su sanirani i svi ostali prozori za koje se pretpostavljalo da bi mogli »popustiti« uslijed ponovnih vremskih neprilika.