Raspisan natječaj

Do 10. rujna moguća prijava za dva državna poslovna prostora u Rijeci

Marko DobrecovićRIJEKA – Tvrtka Državne nekretnine jučer je raspisala natječaj za zakup 32 poslovna prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Prostori se nalaze po cijeloj Hrvatskoj, od Petrinje do Brača, a među njima su i dva poslovna prostora u Rijeci.


Kako stoji u tekstu natječjaja objavljenom i na internetskoj stranici tvrtke Državne nekretnine, u Starom gradu, na adresi Ulica Janeza Trdine 9a, nalazi se poslovni prostor koji se prostire na 140 metara četvornih, a uključuje prizemlje i galeriju ulične zgrade. U prostoru se mogu obavljati sve djelatnosti sukladno propisima, a početna mjesečna neto zakupnina je 11.756,75 kuna. Oznaka energetskog certifikata prostora je C, a jamčevina iznosi 35.270,25 kuna. Zainteresirane stranke će 31. kolovoza moći pregledati ovaj poslovni prostor i to u razdoblju od 10 do 10.30 sati.


Drugi prostor u Rijeci koji se našao na popisu natječaja nalazi se u blizini riječke tržnice na broju 7a Zagrebačke ulice. Veličina prostora je 23 metra četvorna, a prostor uključuje prizemlje ulične zgrade. I u ovom prostoru dopušteno je obavljanje svih djelatnosti propisanih zakonom. Početna mjesečna neto zakupnina iznosi 2.081,04 kuna, dok je jamčevina prostora 6.243,12 kuna. Razredna oznaka energetskog certifikata je G/G. Prostor u Zagrebačkoj ulici će svi zainteresirani moći pregledati 31. kolovoza i to u razdoblju od 11 do 11.30 sati.
Ponude za natječaj dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine, Planinska 1, Zagreb ili u pisarnicu Društva. Uz pravne osobe, ponudu za zakup mogu dati i udruge te fizičke osobe koje imaju registriran obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Rok za podnošenje ponuda je 10. rujna 2021. godine do 12 sati.