Tradicija

Djed Mraz darivao najmlađe riječke sportašice i sportaše

Bruna Matičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Riječ je o tradicionalnom darivanju koje se ove godine, zbog svima nam znanih razloga, odvijalo u nekoliko dana i bez zajedničkog okupljanja malih sportašaNajmlađe sportaše Gimnastičkih klubova Rijeka i Vita jučer je ispred dvorane SRC-a Belveder ugodno iznenadio i razveselio Djed Mraz podijelivši im prigodne pakete, čime je akcija darivanja najmlađih sportaša riječkih sportskih klubova polako privedena kraju.


Riječ je o tradicionalnom darivanju koje se ove godine, zbog svima nam znanih razloga, odvijalo u nekoliko dana i bez zajedničkog okupljanja malih sportaša.


Istoga, dana, u popodnevnim satima, pokloni su uručeni i Karate klubu Delta, Rukometnom klubu Pećine te Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka, a poklone su dosad primili i Judo klub Rijeka, Atletski klub Kvarner, Ženski nogometni klub Rijeka, Plivački klub Kantrida, Plivački klub Primorje, Plivački klub Nevera, Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris te Klub skokova u vodu Primorje 2010.
– Unatoč okolnostima, zajedno s Riječkom sportskim savezom i ove godine odlučili smo darivati djecu riječkih sportskih klubova i sve one koji su uključeni u projekte koje provodi Riječki sportski savez i Grad Rijeka, kao što su Dječji festival sporta, Ri Move i Rijeka Pliva.


Kako su ove godine onemogućeni treninzi i aktivnosti sportaša nastojali smo na ovaj način djeci predškolske dobi uljepšati božićne blagdane, kazao je zamjenik gradonačelnika, Marko Filipović te prisutnima poželio sretan Božić i novu godinu.


Božićne poklone, slatkiše i poklone koje će djeci pomoći u njihovim sportskih aktivnosti tako je ove godine dobilo oko 1.200 sportaša predškolskog uzrasta, članova riječkih sportskih klubova.


– Ovo je već četvrti dan da djeci dostavljamo pakete. Njima to puno znači, posebice u ovim teškim trenutcima. Stoga smo kao savez htjeli našim najmlađim skupinama, predškolcima pokazati da mislimo na njih i da se nadamo da će teška vremena uskoro biti iza nas u narednoj godini te da ćemo uskoro nastaviti s treninzima, poručio je Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.