Najavljeno

Dječji dan u Frankopanu: Kraljevica drugu godinu zaredom priprema bogat program prepun zabave

Jakov Kršovnik

Foto TZ Kraljevica

Foto TZ KraljevicaU nedjelju 19. svibnja Dječji dan se vraća u frankopanski Dvorac Nova Kraljevica, nakon lanjske premijere, javljaju organizatori kraljevička Turistička zajednica i portal Avanture malih okica. Zabava će za djecu potrajati cijeli dan, od potrage za blagom, predstavljanja kraljevičkih sportskih klubova, radionica, jahanja magarćića, crtanja…


Program počinje u 10 sati, kada mališane školskog uzrasta očekuje “BLAGO nama u Frankopanu” – potraga za blagom. Zbog ograničenog broja sudionika, potrebne su prijave na e-mail adresu: [email protected], a potraga će potrajati do 11 sati.


Likovna radionica za osnovnoškolce počinje pola sata kasnije u atriju dvorca od 10:30 do 11:30 sati, a vodit će ju akademski slikar Ivan Tomečak.
Foto TZ Kraljevica


Oni koji više vole četveronožno društvo doći će na svoje od 14 do 15 i 30 kada će kluba za rad sa psima Dog Unit održati edukativnu radionicu “Pasja posla”. U 14 sati sa svojim kreativnim radionicama započinje i igraonica Lollipop koja će mališane zabavljati sve do 18 i 30 sati.


Predstavit će se i kraljevički sportski klubovi. Odbojkaški klub Victoria Kraljevica od 14:30 do 15:30 sati na obližnjem igralištu “Marakana”, a nakon njih na istom mjestu i Košarkaškog kluba Kraljevica od 15:30 sati.


Ispred dvorca će od 15 i 30 djeca iz Dječjeg vrtića Orepčići izvesti igrokaz i recitaciju “Razigrani Orepčići” u 15:30. Nakon njih slijedi Osnovna škole Kraljevica s nastupom “Primorski kolaž”. Također, priprema se i prodajna izložba dječjih radova koju pripremaju i vrtić i škola.


Foto TZ Kraljevica


I ove godine na Dječji dan stižu posebni gosti iz Šmrike – magarčići iz OPG-a Lucić. Od 16 do 18 sati djeca će imati priliku upoznati ih, nahraniti, ali i jahati. U 16 i 30, slijedi zabava uz ples u organizaciji FunTime-a, prvog diska u gradu.


Paralelno, od 16 i 30 na Marakani bit će druženje i upoznavanje s djelovanjem NK Kraljevica, a nakon njih u 17 i 30 svoj rad predstavit će Plesni klub Dance Queen, nakon čega će ispred dvorca i nastupiti.


U 18 i 30 sati djecu i roditelje ispred dvorca očekuje lutkarska predstava “Svojeglavi štapić” nastala na temelju frankopanske slikovnice za Dvorac Nova Kraljevica.


– Ne propustite pogledati ovu jedinstvenu predstavu i saznati kakve su to sve čarolije isprobali Ana i Fran. Vidimo se u Kraljevici, veselimo se vašem dolasku i jedva čekamo, pozivaju organizatori.