Primopredaja

Dječjem vrtiću More donirano novo dostavno vozilo

Bruna Matičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Donaciju su ostvarili Grad Rijeka te tvrtke Maritime Center of Excellence i Gitone Kvarner u sastavu Lurssena.Dječji vrtić More primio je vrijednu donaciju, novo dostavno vozilo namijenjeno prijevozu za sve njihove objekte.


Svečana primopredaja održala se u PPO Đurđice u kojem djeluje i centralna kuhinja DV More, a novo će vozilo zamijeniti dotrajalo vozilo te će se koristiti u dostavi obroka, doručka i ručka koji se svakodnevno pripremaju, u područne kuhinje pocentara Vidrice, Kvarner, Delfin i Bulevard.


– Vozilo nam je nužno potrebno kako bi mogli prevoziti hranu iz centralne kuhinje u naša četiri objekta u centru grada.
Ovom prilikom želim se zahvaliti donatorima i Gradu Rijeci na brzoj reakciji i nabavi novog vozila jer je postojeće bilo dotrajalo i više nije bilo u funkciji, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtiča More Jasna Crnčić kojoj je ključeve novog vozila predala zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan.Novo dostavno vozilo vrijedno je gotovo 178 tisuća kuna te je uređeno u skladu s HACCP sustavom i u potpunosti prilagođeno uvjetima distribucije hrane.


Donaciju su zajednički ostvarili Grad Rijeka, izdvojivši 93 tisuće kuna iz proračuna te tvrtke Maritime Center of Excellence i Gitone Kvarner doniravši 75 tisuća kuna, dok je približno 10 tisuća kuna osigurano iz vanproračunskih prihoda Dječjeg vrtića More.


U ime donatorskih tvrtki ravnateljici i djelatnicima vrtića obratila se Teuta Duletić, izvršna direktorica tvrtke Maritime Center od Excellence naglasivši zadovoljstvo što su imali priliku sudjelovati u ovoj akciji.


– Ovakve donacije jako nas vesele jer djeca su naša budućnost i u njih moramo ulagati.


Donatorske tvrtke čine dio korporacije Lurssen i želja nam je pokazati da nam je stalo do zajednice te nam je drago što smo pomogli, kazala je Duletić.


Njezine je riječi potvrdio i gradonačelnik Marko Filipović pojašnjavajući kako će novo vozilo uvelike olakšati svakodnevno funkcioniranje Dječjeg vrtića More u koji je upisano 535 djece.


– Djeca zaista jesu naša budućnost. Briga za djecu i mlade te ulaganje u novu vrtićku infrastrukturu te osiguravanje smještajnih kapaciteta u fokusu su našega djelovanja, rekao je Filipović.


Zahvalio se donatorima na uključivanju u nabavku vozila, istaknuvši kako se radi o tvrtkama koje djeluju i u Rijeci, a sudjelovanjem u ovakvim akcijama primjer su društveno odgovornog poslovanja.