EnterSport

Djeca iz lovranskog doma ovog vikenda gosti Ski Kluba Rijeka na Platku, učit će se skijanju

Katarina Blažević, Sanja Gašpert

U Ski Klubu Rijeka jako ponosni na projekt EnterSport

U Ski Klubu Rijeka jako ponosni na projekt EnterSport

Jako smo ponosni na ovaj projekt jer pomažemo djeci koja su bez roditeljske skrbi i koja se ni kriva ni dužna nalaze u domu, poručuje Davor ŠtimacSki Klub Rijeka će ovog vikenda, od petka, 3. do nedjelje, 5. veljače održati veliko finale EU projekta kojim je predviđeno socijalno uključivanje marginalizirane djece u sport.


Projekt nosi naziv EnterSport, a zamišljeno je da se socijalno ugrožena djeca uključe u alpsko skijanje zimi i mali nogomet ljeti te da se na taj način stvara višesezonska socijalna uključenost u sport.


Prvo skijanje na Platku


Tako će se u ovoj fazi projekta prvi put, skijanjem na snijegu na Platku, okušati dvadeset štićenika Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić-Mažuranić iz Lovrana.
– Ski Klub Rijeka putem ovog je projekta osigurao djeci svu logistiku, opremu i učitelje skijanja. Cilj je da svi imaju mogućnost isprobati alpsko skijanje i doživjeti radost koju ono donosi.


Jako smo ponosni na ovaj projekt jer pomažemo djeci koja su bez roditeljske skrbi i koja se ni kriva ni dužna nalaze u domu. Vjerujem da ćemo im donijeti puno veselja, a i dajemo im priliku – kaže predsjednik Ski Kluba Rijeka prof. dr. Davor Štimac.


Dobra energija i pozitiva


– Na Platku će djecu, štićenike Doma za nezbrinutu djecu prvim koracima na skijama učiti učitelji skijanja, treneri i bivši natjecatelji Ski Kluba Rijeka, ali i drugi učitelji skijanja i demonstratori članovi Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu Primorsko-goranske županije pod vodstvom Tomislava Šepića, na čemu im se unaprijed zahvaljujemo.


Vjerujem da će taj susret i rad s djecom iz Doma Ivana Brlić-Mažuranić iz Lovrana i nas napuniti dobrom energijom i pozitivom, poručuje sportski direktor Ski Kluba Rijeka Antun Andrijašević.


Odradili još jedan EU projekt


Dodaje da ovo nije prvi EU projekt riječkog Ski Kluba – prošle godine Ski Klub Rijeka dovršio je europski projekt SKI Safe, koji je za cilj imao povećati sigurnost mladih sportaša.


Program projekta EnterSport počinje u petak uz izlaganje i okrugli stol s temom »Inkluzija socijalno ugroženih skupina djece u sport« te neformalno druženje i diskusiju u prostorijama Ski Kluba u Vodovodnoj ulici 13b u Rijeci.


U subotu i nedjelju praktični dio programa provodit će se na skijalištu Platak.