Akcija

Dizajneri Građevinske škole na Korzu peku palačinke za pomoć udruzi U.Z.O.R.

Sanja Gašpert

Foto Sanja Gašpert

Foto Sanja Gašpert

Već tradicionalna akcija Dizajneri časte ove je godine organizirana kako bi se u fokus stavile žrtve obiteljskog nasilja kojima pomaže udruga U.Z.O.R.“Palačinka po tavi klizi, za udrugu U.Z.O.R. zagrizi!” poručili su s riječkog Korza učenici smjera Dizajner unutrašnje arhitekture Građevinske tehničke škole Rijeka, koji i ove godine sa svojim nastavnicima tradicionalno organiziraju akciju Dizajneri časte.


Akcija, inače prvi puta organizirana 2018. godine, održana je u povodu završetka još jedne školske godine.


– Pozvali smo maturante na jedan drugačiji, svrsishodan način zabave, umjesto “popularnog” prosipanja brašna, što posebno u situaciji kad cijena te životno važne namirnice vrtoglavo raste, baš kao što raste broj ljudi koji su doslovno – gladni.
Brašno koristimo za pečenje palačinki, koje ćemo peći tijekom cijeloga dana, sve do 17 sati i do sada je odaziv, ne samo učenika, maturanata, nego i građana Rijeke, odličan.


Građani kupuju palačinke i ostavljaju prilog u iznosu koji sami odaberu.


Ove godine uveli smo novinu te su svi posjetitelji štanda na Korzu, uz palačinke, mogli odabrati proizvode Učeničke zadruge Skica, kazala je učenica Nina Šurlina.


Dodala je kako je i ovogodišnja akcija humanitarnog karaktera.


– Svake godine ostvarujemo suradnju s udrugom kojoj se donira novac prikupljen od prodaje.


Ovogodišnjom akcijom željeli smo stavili u fokus važnost zaštite ranjivih skupina, žrtava obiteljskoga nasilja, kojima se bavi riječka udruga U.Z.O.R.


Zahvalni smo što su se odazvali pozivu, a na našem štandu svi zainteresirani mogli su pronaći njihove promo materijale i tako dodatno podržati njihov rad, istaknula je buduća dizajnerica Nina Šurlina.