Saniranje štete

Dio škola u PGŽ-u danas će imati online nastavu, poplavljeni podrumi OŠ Centar i OŠ Gelsi

Ingrid Šestan Kučić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Već se radi na otklanjanju šteteZbog prodora kiše u podrume i s krova Građevinska tehnička škola Rijeka danas nema nastavu, već se se ona odgoditi.


Iako je prvotno najavljeno da će zbog posljedica poplave Graditeljska tehnička škola Rijeka danas imati online nastavu iz Primorsko-goranske županije javljaju kako će se prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava odgoditi. Naime, nastave danas neće biti u online obliku, već će se ona naknadno odrađivati.


Prema informacijama iz Primorsko-goranske županije sve ostale riječke škole nastavu će održati redovno pa i Prva riječka hrvatska gimnazija te Gimnazija Andrije Mohorovičića čija je zgrada također stradala od posljedica kiše.
U toj zgradi je došlo do prodora vode po vertikali pa su dvije učionice i knjižnica izvan funkcije, a na otklanjanju štete već se radi.


Od osnovnih škola danas na online nastavu prelazi škola u Brodu na Kupi, jer su poplavljene prilazne ceste, dok je u OŠ Čavle kiša prodrla u prizemlje zgrade te neće biti nastave samo za učenike prvog razreda.


U slučaju potrebe osiguran je boravak prvašića u školi. Očekuje se da će sutra sve škole raditi redovno.


Svi vrtići i škole u Rijeci rade normalno, ali ima sporadičnih procurenja. Tako su poplavljeni podrumi u OŠ Gelsi i OŠ Centar.